hr | en

Tamara Obrovac Transhistria Ensemble - promocija albuma u Aquariusu

Objavljeno: 2006-03-10

Jedan od naših najuspješnijih izvoznih proizvoda što se glazbe tiče, jedinstvena Tamara Obrovac sa svojim multinacionalnim i multitalentiranim Transhistria Ensembleom, dolazi u klub Aquarius 16. ožujka 2006. u 21 sat


Tamara Obrovac Transhistria Ensemble

"Daleko je...", objavljen krajem 2005. u nakladi Aquarius Recordsa, nakon četiri odlična, ali u našem medijskom prostoru nedovoljno cijenjena albuma ("Triade", "Ulika", "Transhistria" i "Sve pasiva"), donosi davno zasluženi uspjeh. Naslovna pjesma postala je veliki hit, ne samo zbog rekordne gledanosti matičnog joj filma "Što je muškarac bez brkova", označivši prekretnicu u karijeri: Tamaru i njene mušketire sada na domaćem terenu jednako cijene kao i u inozemstvu, gdje redovito nastupaju i beru pohvale. Nominacija za BBC Radio 3 World Music Awards 2004. uspjeh je s kojim se ne može pohvaliti ni jedan naš izvođač.

Jedinstveni spoj jazza, vrhunske glazbeničke umješnosti, autorske slobode i tradicijskih elemenata Istre i Meditarana, Tamaru čini prvom damom naše ethno-jazz scene, makar je tako nadarenim i posebnim izvođačima grijeh stavljati stilske okvire. Koncertnu silu koju razvija najbolje opisuju riječi austrijske novinarke Birgit Gabler: "Tamara Obrovac prolazi pozornicom poput tornada, ostavljajući iza sebe sve veći broj obožavatelja." Nastupi Transhistira Ensamblea prožeti su spontanošću, inventivnim improvizacijama, slobodom, humorom i snažnom komunikativnošću, a Tamarin je glas jednako efektan u pjevanju tekstova i vokalizama, kada postaje dodatni instrument. Uigrana instrumentalna četvorka - Krunoslav Levačić na bubnjevima, Žiga Golob na basu, Uroš Rakovec na gitari i mandolini te Fausto Beccalossi na harmonici – idealna su podloga unikatnoj pojavi ne samo hrvatske scene. Prepoznati kao vrhunska kvaliteta gdje god su do sada nastupali, Tamara i njen ansambl stižu u Aquarius po jedan domaći trijumf koji će dokazati da oni koji ih vole uopće nisu daleko.

www.aquarius.hr
www.tamaraobrovac.com

status online

Nazad