hr | en

ŠPD Kolo obilježava 120 godina "Carminom Buranom" na Tvrđavi sv. Mihovila

Objavljeno: 2019-07-19

Šibensko pjevačko društvo Kolo 120 godina djelovanja proslavit će izvedbom veličanstvene 'Carmine Burane' Carla Orffa, 27. rujna na Tvrđavi sv. Mihovila, u pratnji Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske i Mješovitog pjevačkog zbora Rijeka – Sempre Allegro.


 
 
Kako se ističe u najavi, koncertni spektakl koji će okupiti "120 izvođača za 120 godina Kola" ujedno će zatvoriti ovoljetnu sezonu večernjih događanja na šibenskoj tvrđavi.
 
Koncertom će ravnati dirigent Miroslav Vukovojac – Dugan, a u solističkim dionicama nastupit će sopranistica Lidija Horvat – Dunjko, Marko Antolković (kontratenor) te Florijan Tavić (bariton).
 
Cjelovečernji program pod visokim je pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je nedavno kolašima uručila povelju RH za osobite zasluge u promicanju kulture i doprinos kulturnom razvitku u Hrvatskoj i Europi.
 
"Upravo to gradski čuvari zborskog pjevanja čine od svog utemeljenja davne 1899. godine – prenose glas Šibenika svijetom", stoji u najavi. "Danas je Kolo ponos grada, institucija koju Šibenčani svrstavaju među najznačajnije simbole grada te se nalazi u vrhu hrvatskog zborskog pjevanja. O uspjesima zbora svjedoče brojne nagrade i zlatne plakete s natjecanja pjevačkih zborova međunarodnog karaktera, u Hrvatskoj i inozemstvu", dodaje se.
 
Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske u svojih je dosadašnjih dvadeset i pet godina djelovanja repertoarom obuhvatio hrvatske praizvedbe, djela svjetske glazbene baštine, djela suvremenih skladatelja i praizvedbe hrvatskih autora.
 
"Kolaši i orkestar rado se vraćaju ljetnoj pozornici najstarije šibenske tvrđave i jedini su izvođači koji su na Tvrđavi sv. Mihovila nastupili baš svake koncertne sezone", poručuju iz Kola. (Hina)
 

Nazad