hr | en

Međunarodna glazbena ljetna škola Pučišća

Objavljeno: 2013-03-08

Međunarodna glazbena ljetna škola Pučišća održava se od srpnja do rujna u Pučišćima na otoku Braču, a obuhvaća različite glazbene žanrove (klasiku, jazz, pop / rock / fusion). Prijave za sudjelovanje otvorene su do 31. svibnja.


Međunarodna ljetna škola Pučišća daje priliku polaznicima da unaprijede svoje glazbene vještine uz renomirane stručnjake iz čitavog svijeta. Za svaki se glazbeni žanr održavaju zasebne radionice, podijeljene po instrumentima. Svaka instrumentalna radionica organizira se u desetodnevnoj sesiji, a sastoji se od individualnog rada s profesorima glazbe te rada u grupama. U navedenom se periodu održavaju brojni koncerti na kojima nastupaju polaznici, profesori i drugi glazbenici, a Ljetna škola završava finalnim koncertom polaznika.

Broj sudionika / studenata u svakoj grupi je ograničen kako bi se osigurala maksimalna kvaliteta učenja. Svrha ove ljetne škole je omogućiti potencijalnim studentima rad na vlastitom znanju bez pritiska rutinskih obaveza, u izvanrednom prirodnom okruženju otoka.

U 18 godina postojanja Ljetne škole održano je 50 seminara svake godine, koje su vodili profesori iz Hrvatske, Europe, SAD-a i Rusije, a do sada je sudjelovalo 300 polaznika iz čitavog svijeta.

Radionice uključuju klasičnu glazbu, jazz, salsu i pjevanje, a obuhvaćaju različite instrumente (violina, klavir, flauta, gitara, violončelo, tambura, bisernica, rog, klarinet, truba…). Prije početka radionice polaznicima se preporuča da unaprijed dogovore s odabranim profesorom nastavni plan, individualne ciljeve i preference kako bi bili pripremljeni za individualnu nastavu.

Radionice su namijenjene studentima i glazbenim entuzijastima svih dobnih skupina, svih razina znanja i iz svih dijelova svijeta.

Cijene:
- klasična glazba: 290 €;
- moderna glazbena improvizacija: 240 €;
- komorna glazba & gudački orkestri: 100 €.

http://www.music-school-pucisca.com

Nazad