hr | en

Majstorske radionice svjetski renomiranih glazbenika u Dubrovniku

Objavljeno: 2018-05-24

Dubrovačke ljetne igre u suradnji sa zakladom Caboga Stiftung organiziraju tri majstorske radionice svjetski renomiranih glazbenika tijekom srpnja i kolovoza. · Violinski Master Class Stefana Milenkovicha u razdoblju od 22. – 29. srpnja 2018. godine · Vokalni Master Class Krešimira Špicera u razdoblju od 25. srpnja do 1. Kolovoza 2018. godine · Pijanistički Master Class Marie Joao Pires u razdoblju od 1. do 8. kolovoza 2018. godine


 
Majstorska radionica Stefana Milenkovića (violina)
Dubrovnik, Hrvatska, 23. – 29. srpnja 2018.
 
 
 
Opis
Majstorska radionica violine koju vodi Stefan Milenković održat će od 23. do 29. srpnja 2018. godine u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika. Polaznicima radionice omogućene su tri individualne, te šest grupnih violinskih lekcija sa Stefanom Milenkovićem. Pratnja na glasoviru uključena je u sve lekcije. Posljednji dan majstorske radionice polaznici će nastupiti na završnom koncertu koji će se u sklopu programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara održati u glavnoj dvorani ljetnikovca Bunić – Kaboga. Koncertni program bit će odabran iz repertoara radionice. Po završetku će svaki polaznik dobiti certifikat o sudjelovanju.
 
Uvjeti za prijavu
Potrebno je dostaviti kratki životopis (najviše 800 znakova) koji uključuje glazbenu edukacijsku pozadinu podnositelja zahtjeva, iskustvo nastupanja te popis nagrada i postignuća.
Video ili audio snimak u izvedbi podnositelja zahtjeva koji jasno pokazuje njegove/njezine vještine. Video ili audio zapisi trebaju biti objavljeni na YouTube kanalu, a poveznice poslane u obrascu za prijavu.
Uplata naknade za prijavu.
 
Obrazac za prijavu
Prijaviti se možete na sljedećem linku: www.stefanmilenkovich.com/applicationform
 
Rok za prijavu
1. lipnja 2018.
 
Naknada za prijavu
Nepovratna naknada za prijavu iznosi 25 EUR te mora biti uplaćena kreditnom karticom (Mastercard ili Visa) prilikom podnošenja obrasca za prijavu. Naknada pokriva troškove i administraciju potrebnu za reviziju svih prijava, dokumenata i snimaka.
 
Dobna granica
Majstorska radionica je prvenstveno namijenjena studentima. Međutim, talentirani pojedinci koji su mlađi od 18 godina također će se uzeti u obzir za sudjelovanje, ali će morati biti u pratnji roditelja ili skrbnika.
 
Jezik
Engleski, talijanski, hrvatski, srpski.
 
Odabir
Svaki element pojedinačne prijave pažljivo se procjenjuje i uspoređuje s cjelokupnom bazom podnositelja zahtjeva. Stručni tim ocjenjuje kandidate na temelju kvalitete vidljive iz snimaka te na temelju dostavljenih informacija. Svi sudionici će biti obaviješteni e-mailom o rezultatima prije ili na datum 15. lipnja 2018. Broj sudionika je ograničen.
 
Cijena majstorske radionice
Ukoliko ste odabrani, nepovratna naknada u iznosu od 625 EUR mora biti uplaćena do 22. lipnja 2018.
 
Cijena uključuje:
tri individualna sata sa Stefanom Milenkovićem i pratnjom na glasoviru (u trajanju od 60 minuta) 
šest grupnih sati sa Stefanom Milenkovićem i pratnjom na glasoviru (u trajanju od 60 minuta)
transfer Zračna luka Dubrovnik - Inter Univerzitetski Centar Dubrovnik - Zračna luka Dubrovnik
transfer Inter Univerzitetski Centar Dubrovnik - ljetnikovac Bunić–Kaboga - Inter Univerzitetski Centar Dubrovnik
Akreditacija za programe Dubrovačkih ljetnih igara koji se odvijaju za vrijeme trajanja majstorske radionice. 
 
Smještaj
Dubrovačke ljetne igre polaznicima majstorske radionice nude mogućnost smještaja u jednokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom u Dormitoriju Interuniverzitetskog centra Dubrovnik koji se nalazi u neposrednoj blizini stare gradske jezgre. Sobe su klimatizirane i opremljene besplatnim brzim internetom. Cijena smještaja za jednu osobu iznosi 424 EUR i uključuje:
8 noćenja s doručkom (22. – 30. srpnja 2018.) u Inter Univerzitetskom centru Dubrovnik 
 
Polaznici mogu samostalno osigurati smještaj u Dubrovniku. Međutim, organizacijski tim napominje sudionicima da se majstorska radionica održava u razdoblju visoke turističke sezone u Dubrovniku što podrazumijeva ograničenu dostupnost smještajnih jednica u tom periodu. 
 
Napomena: Punu cijenu majstorske radionice i smještaja (osim u slučaju da polaznik odluči samostalno organizirati smještaj) treba biti uplaćena najkasnije do 22. lipnja 2018., u protivnom student neće moći sudjelovati.
 
Kontakt
Za sva dodatna pitanja o majstorskoj radionici možete se obratiti koordinatorici Mirji Capor na e-mail adresu: mirja.capor@dubrovnik-festival.hr

Vokalna majstorska radionica Krešimira Špicera
Dubrovnik, 26. srpnja – 1. kolovoza 2018.

 

Opis

Vokalna majstorska radionica koju vodi tenor Krešimir Špicer održat će se od 26. srpnja do 1. kolovoza 2018. godine u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika. Majstorska radionica je interpretativnog karaktera te će biti koncentrirana na glazbu baroka i Lied (solo popijevku). Posljednji dan majstorske radionice polaznici će nastupiti na završnom koncertu koji će se u sklopu programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara održati u glavnoj dvorani renesansnog ljetnikovca Bunić – Kaboga. Koncertni program bit će odabran iz repertoara radionice. Po završetku će svaki polaznik dobiti certifikat o sudjelovanju.

Uvjeti za prijavu

  • Potrebno je dostaviti kratki životopis (najviše 800 znakova) koji uključuje glazbenu edukacijsku pozadinu podnositelja zahtjeva, iskustvo izvedbe te popis nagrada i postignuća.
  • Video ili audio snimak jedne arije ili pjesme u izvedbi podnositelja zahtjeva koji jasno pokazuje njegove/njezine pjevačke sposobnosti obavezan je dio prijave na majstorske radionice Dubrovačkih ljetnih igara. Video ili audio zapisi trebaju biti objavljeni na YouTube kanalu, a poveznice poslane u obrascu za prijavu.

Obrazac za prijavu

Rok za prijavu

  1. lipnja 2018.

Dobna granica

Majstorska radionica je prvenstveno namijenjena studentima. Međutim, talentirani pojedinci mlađi od 18 godina također će se uzeti u obzir za sudjelovanje, ali će morati biti u pratnji roditelja ili skrbnika.

Jezik

Engleski, talijanski, hrvatski, srpski.       

Odabir

Svaki element pojedinačne prijave pažljivo se procjenjuje i uspoređuje s cjelokupnom bazom podnositelja zahtjeva. Stručni tim ocjenjuje kandidate na temelju kvalitete vidljive iz snimaka te na temelju dostavljenih informacija. Svi sudionici će biti obaviješteni e-mailom o rezultatima najkasnije 15. lipnja 2018. Broj sudionika je ograničen.

 

Cijena majstorske radionice

Ukoliko ste odabrani za polaznika ovogodišnje majstorske radionice, nepovratna naknada od 625 EUR mora biti plaćena unaprijed do 22. lipnja 2018. Godine. U cijenu je uključeno:

  • Jedno grupno predavanje s Krešimirom Špicerom;
  • Šest individualnih sati pjevanja sa Krešimirom Špicerom i korepetitorom u trajanju od 60 minuta;
  • Transfer Zračna luka Dubrovnik - Interuniverzitetski centar Dubrovnik - Zračna luka Dubrovnik;
  • Transfer za završni koncert Interuniverzitetski centar – Ljetnikovac Bunić Kaboga - Interuniverzitetski centar;
  • Akreditacija za programe Dubrovačkih ljetnih igara koji se odvijaju za vrijeme trajanja majstorske radionice.

Smještaj

Dubrovačke ljetne igre polaznicima majstorske radionice nude mogućnost smještaja u dvokrevetnim ili jednokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom za vrijeme trajanja majstorske radionice u Dormitoriju Interuniverzitetskog centra Dubrovnik po povoljnim cijenama. Sobe su klimatizirane i opremljene besplatnim brzim internetom. Također, polaznicima se preporuča dolazak dan prije početka majstorske radionice, 25. srpnja 2018.

Napomena: Polaznici mogu samostalno osigurati smještaj u Dubrovniku za vrijeme trajanja majstorske radionice. Međutim, organizacijski tim napominje sudionicima da se majstorska radionica održava u razdoblju turističke sezone u Dubrovniku te da trebaju biti svjesni niskog broja dostupnosti smještajnih jedinica u tom periodu.

Kontakt

Za sva dodatna pitanja o majstorskoj radionici, kao i za organizaciju smještaja u Interuniverzitetskom centru, možete se obratiti koordinatorici Mirji Capor na e-mail adresu: mirja.capor@dubrovnik-festival.hr.

Korisni linkoviMeđunarodna pijanistička radionica Marije Joao Pires Dubrovnik,
1. – 7. kolovoza 2018. 

 
Opis Međunarodna radionica koju vodi pijanistica Maria Joao Pires održat će se u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika u razdoblju od 1. do 7. kolovoza 2018. godine. Radionice projekta Partitura osmišljene su prije svega kao mjesto prijenosa znanja, no ipak uvijek su u skladu s društvenim i kulturnim ciljevima projekta. Svrha nije samo podjela tehnike i znanja već i izoštravanje glazbene osjetljivosti te stvaranje osobnog odnosa s glazbom što je neodvojivo od uloge umjetnika danas. Posljednji dan radionice polaznici će nastupiti na završnom koncertu koji će se u sklopu programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara održati u atriju Kneževa dvora. Koncertni program bit će odabran iz repertoara radionice. Po završetku radionice svaki će polaznik dobiti certifikat o sudjelovanju.  
 
Voditelji Maria Joao Pires Milos Popovic, pijanist pokreta Partitura Giuseppe Ravi, osnivač Respiro e Movimento® (glazbeni terapeut) 
 
 
Maria Joao Pires (c) Felix Broede, Deutsche Grammophon 
 
Uvjeti za prijavu • Potrebno je dostaviti kratki životopis (najviše 800 znakova) koji uključuje glazbenu edukacijsku pozadinu podnositelja zahtjeva, iskustvo izvedbe te popis nagrada i postignuća. • Motivacijsko pismo. 
 
 
• Video ili audio snimak Beethovenove sonate po izboru, u izvedbi podnositelja zahtjeva koja jasno pokazuje njegove/njezine sposobnosti sviranja klavira. Video ili audio zapisi trebaju biti objavljeni na YouTube kanalu i poslani u obrascu za prijavu putem YouTube poveznice. 
 
Obrazac za prijavu • Obrazac za prijavu sdostupan je nainternetskim stranicama festivala www.dubrovnikfestival.hr    • Popunjeni obrazac za prijavu potrebno je poslati koordinatorici Mirji Capor na e-mail adresu: mirja.capor@dubrovnik-festival.com 
 
Rok za prijavu 1. lipnja 2018. 
 
Dobna granica Radionica je namijenjena svim uzrastima. Talentirani pojedinci koji spadaju u dobnu skupinu ispod 18 godina također će se uzeti u obzir za sudjelovanje, ali moraju biti u pratnji roditelja ili skrbnika. 
 
Jezik Engleski, talijanski, portugalski, hrvatski, srpski. 
 
Odabir Svaki element pojedinačne prijave pažljivo se procjenjuje i uspoređuje s cjelokupnom bazom podnositelja zahtjeva. Stručni tim ocjenjuje kandidate na temelju kvalitete vidljive iz snimaka te na temelju dostavljenih informacija. Svi sudionici će biti obaviješteni e-mailom o rezultatima najkasnije15. lipnja 2018.  Broj sudionika radionice  je ograničen. 
 
Cijena  Ukoliko ste odabrani za polaznika radionice, nepovratna naknada od 625 EUR mora biti uplaćena do 22. lipnja 2018. Cijena uključuje i transfer Zračna luka Dubrovnik - Interuniverzitetski centar Dubrovnik - Zračna luka Dubrovnik te akreditaciju za programe Dubrovačkih ljetnih igara koji se odvijaju za vrijeme trajanja majstorske radionice. 
 
Primjer jednog dana na radionici 8.00 Doručak 9.00 – 12.00 Radionica 12.30 Ručak 14.00 – 17.30 Radionica  19.00 Večera  20.30 Film, predavanja i diskusije 
 
Smještaj Dubrovačke ljetne igre polaznicima radionice nude mogućnost smještaja u jednokrevetnim sobama sa kupaonicom za vrijeme trajanja radionice u Dormitoriju Interuniverzitetskog centra Dubrovnik. Sobe su klimatizirane i opremljene besplatnim brzim Internetom i vlastitom kupaonicom. Cijena smještaja za jednu osobu iznosi 424 EUR i uključuje: • 8 noćenja s doručkom (31. srpnja – 8. kolovoza 2018.) u Dormitoriju Inter Univerzitetskog centra u Dubrovniku 
 
 
Polaznici mogu samostalno osigurati smještaj u Dubrovniku za vrijeme trajanja radionice. Međutim, organizacijski tim napominje sudionicima da se radionica održava u razdoblju visoke turističke sezone u Dubrovniku te da imaju na umu mali broj dostupnih smještajnih jednica u tom periodu.  Napomena: Punu cijenu radionice i smještaja (osim u slučaju da polaznik odluči samostalno organizirati smještaj) potrebno je uplatiti najkasnije do 22. lipnja 2018., u protivnom student neće moći sudjelovati u radionici. 
 
Kontakt Za sva pitanja o radionici obratite se koordinatorici Mirji Capor na e-mail adresu: mirja.capor@dubrovnik-festival.hr. 
 
 
Dubrovnik, Hrvatska, 23. – 29. srpnja 2018.
 
Opis
Majstorska radionica violine koju vodi Stefan Milenković održat će od 23. do 29. srpnja 2018. godine u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika. Polaznicima radionice omogućene su tri individualne, te šest grupnih violinskih lekcija sa Stefanom Milenkovićem. Pratnja na glasoviru uključena je u sve lekcije. Posljednji dan majstorske radionice polaznici će nastupiti na završnom koncertu koji će se u sklopu programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara održati u glavnoj dvorani ljetnikovca Bunić – Kaboga. Koncertni program bit će odabran iz repertoara radionice. Po završetku će svaki polaznik dobiti certifikat o sudjelovanju.
 
Uvjeti za prijavu
Potrebno je dostaviti kratki životopis (najviše 800 znakova) koji uključuje glazbenu edukacijsku pozadinu podnositelja zahtjeva, iskustvo nastupanja te popis nagrada i postignuća.
Video ili audio snimak u izvedbi podnositelja zahtjeva koji jasno pokazuje njegove/njezine vještine. Video ili audio zapisi trebaju biti objavljeni na YouTube kanalu, a poveznice poslane u obrascu za prijavu.
Uplata naknade za prijavu.
 
Obrazac za prijavu
Prijaviti se možete na sljedećem linku: www.stefanmilenkovich.com/applicationform
 
Rok za prijavu
1. lipnja 2018.
 
Naknada za prijavu
Nepovratna naknada za prijavu iznosi 25 EUR te mora biti uplaćena kreditnom karticom (Mastercard ili Visa) prilikom podnošenja obrasca za prijavu. Naknada pokriva troškove i administraciju potrebnu za reviziju svih prijava, dokumenata i snimaka.
 
Dobna granica
Majstorska radionica je prvenstveno namijenjena studentima. Međutim, talentirani pojedinci koji su mlađi od 18 godina također će se uzeti u obzir za sudjelovanje, ali će morati biti u pratnji roditelja ili skrbnika.
 
Jezik
Engleski, talijanski, hrvatski, srpski.
 
 
 
Odabir
Svaki element pojedinačne prijave pažljivo se procjenjuje i uspoređuje s cjelokupnom bazom podnositelja zahtjeva. Stručni tim ocjenjuje kandidate na temelju kvalitete vidljive iz snimaka te na temelju dostavljenih informacija. Svi sudionici će biti obaviješteni e-mailom o rezultatima prije ili na datum 15. lipnja 2018. Broj sudionika je ograničen.
 
Cijena majstorske radionice
Ukoliko ste odabrani, nepovratna naknada u iznosu od 625 EUR mora biti uplaćena do 22. lipnja 2018.
 
Cijena uključuje:
tri individualna sata sa Stefanom Milenkovićem i pratnjom na glasoviru (u trajanju od 60 minuta) 
šest grupnih sati sa Stefanom Milenkovićem i pratnjom na glasoviru (u trajanju od 60 minuta)
transfer Zračna luka Dubrovnik - Inter Univerzitetski Centar Dubrovnik - Zračna luka Dubrovnik
transfer Inter Univerzitetski Centar Dubrovnik - ljetnikovac Bunić–Kaboga - Inter Univerzitetski Centar Dubrovnik
Akreditacija za programe Dubrovačkih ljetnih igara koji se odvijaju za vrijeme trajanja majstorske radionice. 
 
Smještaj
Dubrovačke ljetne igre polaznicima majstorske radionice nude mogućnost smještaja u jednokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom u Dormitoriju Interuniverzitetskog centra Dubrovnik koji se nalazi u neposrednoj blizini stare gradske jezgre. Sobe su klimatizirane i opremljene besplatnim brzim internetom. Cijena smještaja za jednu osobu iznosi 424 EUR i uključuje:
8 noćenja s doručkom (22. – 30. srpnja 2018.) u Inter Univerzitetskom centru Dubrovnik 
 
Polaznici mogu samostalno osigurati smještaj u Dubrovniku. Međutim, organizacijski tim napominje sudionicima da se majstorska radionica održava u razdoblju visoke turističke sezone u Dubrovniku što podrazumijeva ograničenu dostupnost smještajnih jednica u tom periodu. 
 
Napomena: Punu cijenu majstorske radionice i smještaja (osim u slučaju da polaznik odluči samostalno organizirati smještaj) treba biti uplaćena najkasnije do 22. lipnja 2018., u protivnom student neće moći sudjelovati.
 
Kontakt
Za sva dodatna pitanja o majstorskoj radionici možete se obratiti koordinatorici Mirji Capor na e-mail adresu: mirja.capor@dubrovnik-festival.hr

Nazad