hr | en

Ljeto u dvorcu Oršić

Objavljeno: 2006-07-18

U petak, 21. srpnja 2006. godine u 21 sat u dvorcu Oršić (Muzej seljačkih buna) u Gornjoj Stubici održat će se koncert William Carey College Guitar Quarteta (USA)


Program:
Luigi Boccherini, Atonin Dvorak, Roland Dyens, Celso Machado, Leo Brouwer, Jaime Cordoba, Paulo Bellinati (od klasike do modernih južnoameričkih skladatelja) – noć serenade, strasti i ljubavi

Organizatori:
Muzeji Hrvatskog Zagorja
Kajkaviana
Radio Stubica

William Carey College

Nastup William Carey College Guitar Quartet (USA) William Carey College Guitar Quartet (USA) odvija se u sklopu projekta – LJETO U DVORCU ORŠIĆ koji je osmišljen od strane Muzeja Hrvatskog zagorja i Društva Kajkavijana, a u suradnji s Hrvatskom glazbenom mladeži, Radio Stubicom i ostalim partnerima.
Uz gostovanje William Carey College Guitar Quarteta planiramo 27. srpnja nastup Dražena Franolića na arapskoj lutnji i Nimai Roy tabla (indijske udaraljke), te početkom kolovoza Acco Duo (Zagreb – Hrvatska) Miran Vaupotić (klasična harmonika) i Ivana Levak Vaupotić (klasična harmonika).
Dana 19. srpnja Muzej seljačkih buna biti će otvoren za posjetitelje bez naplate ulaznice u sklopu akcije Otvorena vrata muzeja s ciljem da se domaćim posjetiteljima omogući razgled stalnog postava i izložbi uz stručno vodstvo. Tom prigodom je organizirana i radionica Strijelom u metu za koju je potrebna prethodna najava.

William Carey College Guitar Quartet (USA)
Inspiriran zvukovnim mogućnostima muziciranja četiri gitare; Dr. Miroslav Lončar, profesor u William Carey College u Americi, osnovao je s troje svojih studenata; Arminom Abdihodžićem, Almom Šehić i Paulinom Puljek ovaj novi kvartet. Njih četvoro su prvi put zajedno svirali na Ljetnoj školi gitare 2005-te godine u Karlovcu, a nakon toga u Misisipiju, Alabami, Luisiani i Floridi.

Dr. Miroslav Lončar (Karlovac) koncertira više od 20 godina kao solist, kao član gitarističkog dua Klasinc& Lončar i tria Bolero. Svirao je sa nekoliko simfonijskih orkestara i skladao i snimio orginalna djela za gitaru.

Armin Abdihodžić (Bihać), završio je treću godinu studija na William Carey College i pobjednik je mnogih gitarističkih natjecanja: MMTA, MFMC, Pine Belt Guitar Simposium i Bosanskog nacionalnog takmičenja.

Alma Šehić (Bihać), diplomirala je na William Carey College, te kao solist i član raznih sastava dobitnica je visokih nagrada na natjecanjima MMTA, Southeastern Guitar Congress i William Carey College In-House Competition.

Paulina Puljek (Krapina), završila je treću godinu studija na William Carey College, i dobitnica je nekoliko prvih nagrada na natjecanjima MMTA i Southeastern Guitar Congress.

Sponzori:
Metalis
Vodolim, Donja Stubica
Slatki dar
Limovod, Gornja Stubica
Stomatološka ordinacija Alena Ahmetovića, Gornja Stubica

Kontakti za informacije:
1. Muzeji Hrvatskog zagorja – Goranka Horjan & Vlatka Filipčić Maligec: 049 587 888 i 049 587 890Fax: 049 587 885, mail: goranka.horjan@mhz.hr
2. Društvo Kajkavijana – Željko Popović; 049 289 164 (škola), 098 99 66 567; zeljko.popovic@kr.t-com. hr

Nazad