hr | en

Ljetno gostovanje Vitomira Ivanjeka u Rabu

Objavljeno: 2019-07-23

Tradicionalni koncert uoči "Rabske fjere" održat će pijanist Vitomir Ivanjek-Vito u srijedu, 24. srpnja 2019. u 21 sat u crkvi sv. Križa (Gornja ulica). Na programu su djela Lisinskog, Kalmana, Gotovca, Matza, Gershwina, Detonija, Ivanjeka.


VITOMIR IVANJEK - VITO - rođen 1969. u Zagrebu, diplomirao glasovir 1994. godine u Beču na "Hochschule für Musik und darstellende Kunst" u klasi prof. A. Jennera, te usavršavao glasovir kod prof. K. Harrer-Baranyi i i popularnu glazbu kod prof. R. Theisera. Član je HZSU-a, te niz godina uspješno djeluje kao samostalni umjetnik.
 
Sudjelovao je na mnogim međunarodnim seminarima, kao i na natjecanjima na kojima je osvajao prve nagrade. Redovito održava koncerte u zemlji i inozemstvu. Nastupao je u Austriji, Italiji, Rumunjskoj, Njemačkoj, Švedskoj, Švicarskoj, Velikoj Britaniji, Cipru i SAD-u. Snimio je nekoliko nosača zvuka. Često sudjeluje na raznim humanitarnim koncertima.
 
Sklada pretežno skladbe za glasovir (Dijalog-instrumentalni teatar, Rapska zvona, Intermezzo, Imaginarne vedute, Razmišljanje, Božićni valcer...), ali i pjesme za soliste i zbor, a poznat je po svojim improvizacijama, parafrazama i varijacijama na razne teme.
 
Osniva i vodi mnoge zborove - crkvene, dječje, muške, ženske i mješovite (između ostalih i poznati dječji zbor "Zagrebački mališani", gospel zbor "Sunce"...). Sudjeluje u osnivanju dječjeg zbora i ritmike "Zagrebački anđeli", čiji je i umjetnički voditelj od 2015., a također i zbora "Agram Angels" od 2018. te vodi zbor treće životne dobi "Iblerovci 77+".
 
Uz klasičnu glazbu već od malena svira i zabavnu glazbu, koja zauzima vrlo važno mjesto u njegovom umjetničkom životu, jer koristeći svoje znanje harmonije i tehničke sposobnosti stečene na klasici, upravo na jedan klasičan način aranžira i interpretira zabavnu glazbu spajajući popularnu glazbu i klasične harmonizacije u koncertne aranžmane. Ivanjek redovito održava solističke koncerte već 25 godina.
 
Više o umjetniku: www.vito.hr
 

Nazad