hr | en

Koncert u okviru Dana Sveučilišta u Zadru

Objavljeno: 2007-03-22

U petak, 23. ožujka u 22 sata u zadarskom Arsenalu, u okviru Dana Sveučilišta u Zadru, koncert će održati Jelena Radan. Suorganizator i medijski pokrovitelj je Radio 057.


Dan Sveučilišta dio je višednevnog programa obilježavanja 5. godišnjice donošenja Saborske odluke o osnivanju Sveučilišta u Zadru. Rektor Sveučilišta Damir Magaš i prorektor Ante Uglešić u Arsenalu će novinarima i medijskim kućama koje su posebnu pozornost posvetile Sveučilištu uručiti zahvalnice.
 
Jelena Radan objavila je albume "Jelena", "Nije kraj" i "Moja potraga za fadom", a u listopadu 2006. godine za izdavačku kuću Scardona izdala je album naziva "Novi dan". Pjesma “Tvoja ostajem“ s tog albuma nominirana je ove godine za Porin u kategorji “najbolje vokalne izvedbe“.
Za njom su već dvije ranije nominacije za Porin. Glazbeni put Jelene Radan počinje u zagrebačkim klubovima, nakon čega je nastupila kao solistica u mjuziklu "Sarajevski krug", surađivala je s Parnim valjkom, Vlatkom Stefanovskim, Matijom Dedićem, Marijanom Brkićem i Meritas. S djevojkama koje čine Meritas – Meri Jaman i Anitom Valo, ovih dana nastupa na koncertima pod nazivom „When tomorrow comes“ repertoar kojeg je određen njima najdražim glazbenicima među koje su ubrajaju Sheryl Crow, Alanis Morissette, Annie Lenox, Amanda Marshall, Cindy Lauper, KT Tunstall, Joan Osborne i Natalie Imbruglia. Jedan od prvih koncerata iz ovog ciklusa djevojke su održale pred oko godinu dana upravo u Arsenalu.

Nazad