hr | en

Koncert Nataše Antoniazzo i Terezije Cukrov

Objavljeno: 2013-03-08

Djela baroknih majstora Händela, Vivaldija i Bacha predstavit će vokalna umjetnica Nataša Antoniazzo uz glasovirsku pratnju Terezije Cukrov na koncertu koji će se održati u četvrtak 14. ožujka 2013. u 19.30 sati u Dvorani Galženica Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici.


Nataša Antoniazzo studirala je pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Za vrijeme studija nastupala je u Opernom studiju HNK, te bila dobitnica treće nagrade na Nacionalnom glazbenom natjecanju u Hrvatskoj, nagrade publike glazbenog natjecanja Hrvatskog radija Radio podij, te Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu. Ostvarila je i solističke nastupe na dobrotvornim koncertima za zakladu Kardinal Alojzije Stepinac. Nakon studija dobija stipendiju grada Salzburga i odlazi na Međunarodnu ljetnu glazbenu akademiju u klasu renomirane operne pjevačice Grace Bumbry i prof. Jonathana Morrisa. Nastavlja usavršavanje u Švicarskoj kod J. Morrisa i proslavljene hrvatske mezzosopranistice Ruže Pospiš-Baldani u Zagrebu. Osim niza opernih i oratorijskih nastupa na svjetskim festivalima i kazalištima, redovito, osim kod nas, priređuje i solističke recitale u Njemačkoj, Švicarskoj i Španjolskoj gdje rado promiče vokalno stvaralaštvo hrvatskih autora. Snima i nastupa za radijske kuće kao što su Berlinski radio, Radio Lausanne, te Hrvatski radio, a od 2007. sudjeluje kao solist u opernim predstavama zagrebačkog HNK. Od 2006. članica je HDGU u Zagrebu; iste je godine sudjelovala u osnivanju Trija Elcaan kojega još čine Radovan Cavallin, klarinet i Mia Elezović, glasovir. Skladba D. Bukvića Lux aeterna u izvedbi Nataše Antoniazzo koristi se u filmu Sorrow Liliane Resnick koji se trenutno prikazuje na nekoliko filmskih festivala u svijetu.


Pijanistica Terezija Cukrov rodom iz Poreča, ocijenjena je od strane kritike kao „suptilan, strastven i tehnički superioran izvođač“.  Kao solist i komorni glazbenik koncertirala je širom Europe i Amerike, a ističu se nastupi u
 Carnegie Hallu i glasovitom Steinway Hallu.  Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu,  magistrirala na Mannes College of Music u New Yorku i doktorirala na Unverzitetu Rutgers u New Brunswicku, SAD. Učila je kod Ljubomira Gašparovića, Konstantina Bogina, Jerome Rosea, Susan Starr, Daniela Epsteina i usavršavala se kod renomiranih pedagoga (Claude Frank, Charles Rosen).Snimala je za Albany records i Innova recordings. Aktivno se bavi pedagoškom radom, predavala je glasovir na glazbenim školama u Hrvatskoj (B. Bersa, Z. Baloković) i SAD-u (Monmouth Conservatory of Music, Rutgers University), održala je seminare u Hrvatskoj, SAD-u i Hong Kongu, član je žirija međunarodnog natjecanja svjetskog udruženje klavirskih pedagoga (WPTA).  Suosnivač je i programski urednik međunarodnog glazbenog festivala “Terra Magica” koji se do 2010. održavao u Poreču, ugostivši brojne ugledne svjetske glazbenike.  Od jeseni 2011. živi u Zagrebu, gdje djeluje kao umjetnički suradnik Muzičke akademije i korepetitor puhačkog odjela glazbene škole „Pavao Markovac“.

Nazad