hr | en

Gostovanje ženske klape Amfora u Rimu

Objavljeno: 2018-11-09

Dubrovačka ženska klapa Amfora gostovat će u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu u nedjelju, 11. studenoga 2018. posije večernje sv. mise koja će se održati u 18 sati. Koncert priređuje Papinski hrvatski zavod Sv. Jeronima, Hrvatska matica iseljenika - Dubrovnik, Hrvatsko talijanska udruga - Rim.


 
Ženska klapa Amfora osnovana je krajem 2005. godine. Klapa izvodi i promiče klapski način izvedbe izvornih hrvatskih napjeva, pjesme duhovnog izričaja te novo skladane autorske klapske pjesme, kao i popularne skladbe u obradama za klape koje u svojim izvedbama pjevaju "a capella" te razvijaju dalmatinsku klapsku pjesmu.
 
Klapa Amfora je nastupila na brojnim humanitarnim priredbama i koncertima, na međunarodnim kongresima, na županijskim susretima klapa u Blatu, Slanome i Zatonu, na tradicionalnoj festi Sv. Vlaha u Dubrovniku, na međunarodnom festivalu klapa u Perastu, te na festivalu klapa u Neumu. 
Godine 2012. klapa Amfora prvi put nastupila je na izlučnim večerima Festivala dalmatinskih klapa u Omišu i postigla izniman uspjeh ulaskom u finale ženskih klapa. Potom klapa nastupa u Blatu na otoku Korčuli na Festivalu dalmatinskih klapa, gdje osvaja 3. nagradu stručnog žirija. 
Klapa je gostovala i u Salzburgu na koncertu povodom ulaska Hrvatske u EU. Klapu vodi profesorica Mara Manjić, ujedno i prvi sopran klape.

Nazad