hr | en

Glazbeno scenski triptih u Ljetnikovcu Bunić Kaboga

Objavljeno: 2015-08-06

Dubrovačka udruga Sve ostalo je glazba i Zaklada Caboga Stiftung nastavljaju suradnju te u jednom od najljepše očuvanih i jednom od rijetkih restauriranih dubrovačkih ljetnikovaca, Ljetnikovcu Bunić Kaboga, pripremaju glazbeno scenski triptih "Perivoj od muzike" (8. - 13. kolovoza 2015.)


Prvi dio triptiha Trio na taraci održat će se u subotu 8. kolovoza, zatim 10. kolovoza slijedi Dubrovnik Salon na engleskom jeziku. Posljednji dio triptiha, Na saloči gospada Kaboge održat će se 13. kolovoza. Sve izvedbe počinju u 19:30.  U sklopu programa nastupit će dubrovačke glazbenice Andrea Dizdar, Vedrana Dizdar, Ana Dražinić, Nastasja Palčok te Ivana Jelača, koja je ujedno i umjetnička voditeljica cjelokupnog programa. Na repertoaru su djela L. Sorkočevića, J. Haydna, W.A.Mozarta, C.W. Glucka i L. van Beethovena, a uz glazbu, kroz ljetnikovac i njegovu povijest, posjetitelje će provesti voditelj Marojica Bijelić.
Za sve posjetitelje organiziran je prijevoz Libertasovim autobusom, koji na dan izvedbe polazi s Pila u 19 sati, a iz Kaboge se vraća u 21:30. Zbog ograničenog broja posjetitelja, potrebno je svoj dolazak najaviti na mail: info@bunic-kaboga.hr ili na mob.091/5040653.
 
#
Udruga Sve ostalo je glazba osnovana je krajem 2012. godine u Dubrovniku. Osnovali su ju pijanistica Ivana Jelača, gitarist Damjan Bučić te redateljica i glumica Frana Marija Vranković. Misija Udruge je promicanje izvedbenih umjetnosti s naglaskom na klasičnu glazbu.Ona se prvenstveno ostvaruje izvođenjem scenskih kolaža, glazbenih predstava i koncerata edukativnoga karaktera, koji publici nude SOG pristup slušanju koncertnoga izvođenja. Na takav način promoviramo univerzalne vrijednosti glazbe, čuvamo bogatu kulturnu baštinu te ističemo važnu ulogu glazbe u odgoju i obrazovanju i društvenim procesima. Godišnji programi udruge Sve ostalo je glazba dio su Programa javnih potreba u kulturi Grada Dubrovnika.

Marojica Bijelić rođen je u Dubrovniku.Profesor je engleskog jezika s bogatim iskustvom pedagoškog rada na školi. Kao istaknuti turistički vodič, dobitnik je brojnih nagrada i priznanja; Nacionalna nagrada za vođenje (2009.), priznanje kompanije Holland American Line (2011.), priznanje kompanije Seaborn Spirit Charter Yacht (2013.) te mnogih drugih. Naročito se istaknuo prezentiranjem života i djela poznatih ličnosti iz dubrovačke prošlosti, pa je tako i autor projekata „Skriveni Dubrovnik“ i „Religiozna tura“.

Ivana Jelača rođena je u Dubrovniku 1985. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekla je u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u klasi prof. Marije Antić. 2008. g. diplomirala je na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji  u razredu prof. Ljubomira Gašparovića,nakon čega je upisala poslijediplomski studij specijalizacije na Akademiji za glasbo u Ljubljani u klasi prof. Tomaža Petrača. 2012. godine upisuje i poslijediplomski studij specijalizacije na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, klavir u  klasi prof. Ljubomira Gašparovića, te specijalistički rad naslovljen Umjetnost izvođenja klavirske sonate u kontekstu kulturoloških promjena pod komentorstvom prof. Dalibora Davidovića, posvećujući se radu na izvedbama djela klasičnog stila na modernom i povijesnom klaviru. Tijekom svog  školovanja redovito je nastupala solistički i s orkestrom (Dubrovački simfonijski orkestar,Dubrovački komorni orkestar,Hrvatski komorni orkestar). Usavršavala se na mnogobrojnim međunarodnim majstorskim tečajevima,najprije na ljetnim školama EPTA-e u Dubrovniku (Rudolf Kehrer,Jean François Antonioli, Dag Achatz, Vladimir Krpan, Eugen Indjic i dr.). Od 2006. godine redovito se usavršavala kod prof. Noela Floresa,u Beču i Zagrebu. Djeluje i kao komorna glazbenica i pedagoginja.Od 2011. g. član je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika.

Ana Dražinić rođena je u Dubrovniku u glazbenoj obitelji.Osnovno glazbeno obrazovanje stekla je u klasi prof. Žarka Grega u rodnom Gradu. Nakon završene srednje glazbene škole, školovanje je nastavila na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Gorana Končara, gdje je diplomirala 2010. godine. Tijekom školovanja usavršavala se kod brojnih violinističkih pedagoga kao što su: Zinaida Giliels, Ana Melnik, Asia Kouschner, Pavel Vernikov, Grigorij Žislin.Tijekom svog školovanja nastupala je solistički i  kao član orkestra sa slijedećim ansamblima:Dubrovački simfonijski orkestar, Hrvatski komorni orkestar, Komorni orkestar Dubrovnik te Orkestar HNK  Zagreb. Djeluje kao komorna glazbenica, redovito surađuje s violinisticom Petromilom MaricomYakas, te pijanisticama Ivanom Jelačom i Zrinkom Ivančić.Stalni je član Simfonijskog orkestra HRT-a.

Andrea Dizdar  rođena je  u Dubrovniku 1986. Niže i srednje glazbeno obrazovanje stekla je  kod prof. Jakova Kakarigija u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića. Diplomirala je  u klasi prof. Vesne Košir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Aktivno se usavršavala na seminarima Michaela Martina Koflera, Pierre - Yves Artouda i Hansgeorg Schmeisera.
Surađivala je s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Hrvatskim komornim orkestrom i Društvenim orkestrom HGZ-a. Solistički je nastupila uz Dubrovački simfonijski orkestar.
Bavi se pedagoškim radom u Osnovnoj školi Marija Bistrica.

Vedrana Dizdar rođena je u Dubrovniku, gdje je stekla osnovno i srednje glazbeno obrazovanje. Maturirala je u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića, u klasi profesora Pietra Cavalieria. Dodiplomski studij klarineta završila je u klasi profesora Željka Milića na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, a diplomski studij klarineta u klasi profesora Davora Rebe na MA Zagreb. Usavršavala se na seminarima renomiranih klarinetista (Guy Deplus, Philipp Cuper, Jože Kotar, Radovan Cavallin i dr.) Između ostalog, nastupala je na koncertima ciklusa Virtuoso u Hrvatskom glazbenom zavodu, ciklusa Glazbene staze i Mladi za mlade (Hrvatska glazbena mladež ) u KD Vatroslav Lisinski, a u projektu MA Zagreb na otvaranju Muzičkog Biennalea 2011.
Surađivala je sa Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, s kojim je nastupila i kao solistica 2003. i 2014. godine. Od 2011. predaje klarinet u GŠ pri OŠ Marija Bistrica.

Nastasja Palčok rođena je u Dubrovniku 1981. godine. Osnovnu i srednju glazbenu školu završila je u    Umjetničkoj Školi  Luke Sorkočevića u  Dubrovniku, u klasi prof. Vande Cobenzl  Đanić. Godinu dana se usavršavala na glazbenom učilištu Elly Bašić u Zagrebu,  u klasi prof.  Dobrile Berković Magdalenić.  Diplomira 2007. godine na Umjetničkoj akademiji  Sveučilišta u Splitu, u klasi prof.  Miljenka Šajfara.Tijekom studija surađuje s prof. Mihovilom Karuzom i  prof. Pjotrom Tarasinkijevićem te sudjeluje na brojnim seminarima s poznatim violončelistima kao što su:  Nikola Ružević, Vladimir Perlin, Yevgeny Xaviereff, Francois Baudel i drugi. Djelovala je u raznim komornim sastavima a kao orkestralna glazbenica, bila je i članica Dubrovačkog simfonijskog orkestra.  Godinu dana bavila se pedagoškim radom kao nastavnica violončela u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u Dubrovniku. Članica je dueta Lingua Franca koji djeluje već tri  godine i često nastupa u sastavu gitara-violončelo, izvodeći  moderni  crossover  repertoar.
 

Nazad