hr | en

Aleksey Semenenko i Inna Firsova održat će recital u Dvoru

Objavljeno: 2019-09-09

Ukrajinsko-ruski par virtouza Aleksey Semenenko i Inna Firsova, koje dubrovačka publika najbolje pamti kao dobitnike Nagrade Orlando na 67. Dubrovačkim ljetnim igrama, održat će recital u atriju Kneževa dvora u utorak, 10. rujna s početkom u 21 sat.


 
Aleksey Semenenko violinu počinje učiti u šestoj godini na glazbenoj školi za talentiranu djecu Stoljarski, a samo godinu dana kasnije izvodi Vivaldijev Violinski koncert u A-duru s Filharmonijskim orkestrom grada Odese. Prepoznatljiv je po svojim strastvenim izvedbama koje resi “sjajna tehnika i intonacija, zanos, inteligencija, suptilnost i prekrasno fraziranje”, kako piše Boston Musical Intelligencer. Ove su odlike zapažene već na njegovom trijumfalnom nastupu na belgijskom glazbenom natjecanju Queen Elisabeth 2015. godine, kada je osvojio drugu nagradu, nakon čega je s ostalim laureatima ovog natjecanja svirao diljem Belgije s Kraljevskom filharmonijom Liègea i Briselskom filharmonijom, a i nakon kojeg su započeli prvi dubrovački nastupi. 
 
Inna Firsova često dijeli pozornicu s Alekseyem Semenenkom, kao što će to učiniti i u Kneževu dvoru. Ovi ugledni mladi umjetnici u duetu nastupaju na Pijanističkom festivalu Rhein-Ruhr, u dvorani Harkivske filharmonije (Ukrajina), u Beethovenovoj kući (Njemačka), na Međunarodnoj ljetnoj akademiji Cervo (Italija) i u brojnim drugim koncertnim dvoranama. Firsova je rođena je u Rusiji 1988., no mladost joj je samo pomogla da pijanističku svježinu koju  donosi na svojim koncertima ovjenča brojnim nagradama. Osvojila je prve nagrade na međunarodnim natjecanjima Vivat Musica u Ukrajini i nekoliko nagrada koje dodjeljuje njemački Lions Club. Dobitnica je stipendije Udruge Yehudi Menuhin / Live Music Now Rhein-Ruhr.
 
Program koncerta uključuje Sonatu za violinu i klavir E. Griega te istoimenu sonatu M. Ravela; Sonatu za solo violinu br. 6 i Poéme br. 2 „Au rouet“ E. Ysaye; Romancu u f molu i Pjesmu bez riječi P.I Čajkovskog; Ravelovu Rapsodiju „Tzigiane“ i djelo Myths: La fontaine d'Arethuse za violinu i klavir K. Szymanowskog.
 
 
 
Ulaznice za koncerte dostupne su u uredu Orkestra od 9-14.30 sati, na web stranici www.dso.hr, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i 
jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja.
 
 
---
 
Kontakt za medije:
Renata Roman Dobroslavić
Dubrovački simfonijski orkestar
E. press@dso.hr
www.dso.hr
Tel.  +385 20 417 101 
Mob. +385 91 613 7315
F. Dubrovacki simfonijski orkestar  / T. SymphonyDSO

Nazad