hr | en

9. međunarodni festival klasične glazbe Novi Vinodolski

Objavljeno: 2019-07-12

Otvorenje 9. međunarodnog festivala klasične glazbe Novi Vinodolski održat će se u ponedjeljak 15. srpnja 2019. u 21 .00, u crkvi Sv. Filipa i Jakova.


 
Na svečanom otvorenju nastupiti će Renesansni ansambl Marco Polo pod umjetničkim vodstvom dirigenta Ante Milića. Na programu su djela J. Skjavetića, I. Lukačića, B. Klarića, B. Tromboncina, O. Di Lassa. Ansambl za ranu glazbu u jedanaest godina postojanja održao je niz uspješnih koncerata u Hrvatskoj i inozamstvu te privukao pozornost kvalitetom i originalnošću.
 
Festival ima za cilj promicanje kulturnih vrijednosti i međunarodne kulturne suradnje. Promovira Hrvatsku kao zemlju međunarodnih kulturnih standarda. U jeku turističke sezone s programima visoke kvalitete obogaćuje kulturnu ponudu. Promovira hrvatske glazbene umjetnike, a dovodi i izvrsne strane glazbenike čime doprinosi i razvoju publike u kulturi.
 
Festival protiče u periodu od 15. srpnja do 13. kolovoza. Na programu je pet koncerata: Renesansni ansambl Marco Polo, dirigent Ante Milić, Gudački kvartet Rucner s gošćom Mariom Mikulić Štimac, Nataša Antoniazzo, mezzosopran i Mia Elezović, klavir, Julia Trintschuk, gitara (Njemačka), Duo Vera Karner, klarinet i Nicole Henter, flauta (Austrija).
 
Organizator je Umjetnička organizacija Art Novi u suradnji s Centrom za kulturu i Turističkom zajednicom Novi Vinodolski. Organizatorski tim čine Mario Butorac, Ivan Balažević, Maja Oršić Magdić, umjetnička ravnateljica je Maria Mikulić Štimac. Cijeli program je stručno utemeljen, s vrhunskim i stručnim suradnicima čime je osigurana i kvaliteta programa.

Nazad