hr | en
Prethodna 1 3 4 5 728 729 730


Nove praizvedbe na 40. Osorskim glazbenim večerima

Nakon zvučne instalacije "40" Krešimira Seletkovića i Koncerta za klavir i orkestar Ante Knešaureka koji su praizvedbu doživjeli na otvorenju 40. Osorskih glazbenih večeri, u drugom festivalskom tjednu očekuje nas porinuće u život još dva nova djela nastala na narudžbu OGV-a.


PagArtFestival 2015.

Od 31. srpnja do 14.kolovoza 2015. održat će se PagArtFestival.


Gostovanje ansambla Inégal u Zadru

Središte 55. Glazbenih večeri u Sv. Donatu obilježili su koncerti stare glazbe, a tim će putem nastaviti i češki barokni majstori. U srijedu, 29. srpnja s početkom u 21 sat, glazbenici okupljeni u ansambl Inégal oplemenit će Sv. Donat neuobičajenim programom.


Hrvatski umjetnici na "Europa Cantat" u Pečuhu

Gostovanje hrvatskih umjetnika i ansambala u okviru programa „Prozor u Hrvatsku“ na festivalu XIX. Europa Cantat, Pečuh 2015.


9. Croatia Drum Camp u Grožnjanu!

U tijeku su završne pripreme za ovogodišnje deveto izdanje Hrvatskog bubnjarskog kampa (CROATIA DRUM CAMP) koje će se održati u Grožnjanu od 3. do 10. kolovoza pod okriljem MKC HGM-a i Udruge „Slavni u Istri“.


Francuski glazbenici na Festivalu Orgulje Heferer

U nedjelju, 26. srpnja 2015. u župnoj crkvi Nvještenja Marijina u Supetru te u ponedjeljak, 27. srpnja u župnoj crkvi sv. Ivana i Pavla u Ložišćima u okviru Festivala Orgulje Heferer, u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb i Umjetničke radionice Heferer, predstavit će se francuski umjetnici Hélène Fauchère, sopran i Couix Yoann, flauta uz orguljašku pratnju Borne Barišić. Koncerti su ostvareni u suradnji s: Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj.


Koncert Vitomira Ivanjeka u Labinu, Rabu i Loparu

Koncertima u Labinu 22.srpnja u okviru Labinskog klasičnog glazbenog ljeta, Rabu 23. srpnja u okviru Rapskih glazbenih večeri te, Loparu 28. srpnja u okviru Loparskog glazbenog ljeta pijanist Vitomir Ivanjek nastavlja svoju ljetnu turneju. Na programu su djela Mozarta, Chopina, Denze, De Curtisa, Abreua i Ivanjeka. Takoðer će biti i praizvedena nova Ivanjekova skladba Parafraza na "Die Walkuere


Trio LA-UT na Glazbenim večerima u Sv. Donatu

55. Glazbene večeri u Sv. Donatu sredinom tjedna kreću u drugu polovicu ove sezone. Nakon britanskih baROCKnih majstora okupljenih u ansambl Red Priest, zadarskom će Rotondom poteći renesansni zvuci. U srijedu, 22. srpnja s početkom u 21 sat u Zadru gostuje renesansni trio LA-UT kojeg su prošle godine oformile dvije mlade zadarske glazbenice, sopranistica Nela ŠARIĆ i Ema STEIN na gitari i lutnji, te hrvatski lutnjistički majstor, Igor PARO. Troje glazbenika višestruko su nagrađivani umjetnici čije su biografije još uvijek u usponu. Taj je trio za ovu priliku angažirao naratora Deana KRIVAČIĆA s diplomom na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.


Petrit Çeku i Pavao Mašić u crkvi Sv. Marka

Vrsni gitarist Petrit Çeku u povijesnoj crkvi sv. Marka na zagrebačkom Gornjem gradu nastupit će u srijedu 22. srpnja 2015. u 19.30 sati s programom Johanna Sebastiana Bacha i španjolskih skladatelja. Posebno cijenjen kao tumač Bacha, Petrit Çeku upravo je dovršio snimanje novoga albuma s integralnim suitama ovog velikog skladatelja, djelić čega će predstaviti i na ovom nesvakidašnjem koncertu. Na orguljama crkve sv. Marka, u dijalogu s intimnim zvukom gitare nastupit će Petrit Çeku i Pavao Mašić, donoseći živopisnu glazbu španjolskog kontinenta u vrlo posebnom spoju gitare i orgulja. Ulaz je slobodan.


26. Lubeničke večeri

Lubeničke večeri – ciklus koncerata klasične glazbe u župnoj crkvi u Lubenicama svečano su otvorene u petak, 17. srpnja 2015. koncertom 'Barokna šetnja Europom od creskih dvora do bečkog dvora'. Sljedeći koncert na programu je 24. srpnja 2015.Prethodna 1 3 4 5 728 729 730