hr | en
Prethodna 1 3 4 5 796 797 798


Nove praizvedbe djela hrvatskih skladatelja - Mihael Paar i Srebrenka Poljak u Daruvaru

Klarinetist Mihael Paar i pijanistica Srebrenka Poljak održat će u ponedjeljak, 23. svibnja 2016. koncert u Daruvaru, s početkom u 19.00 sati. Ovim koncertom nastavlja se niz praizvedbi djela hrvatskih skladatelja koji su svoja djela posvetili Mihaelu Paaru. Večeras će tako po prvi puta biti izvedena Igra Mala – Concertino za klarinet i klavir u tri stavka Silvija Glojnarića. Uz Glojnarićev Concertino, tu su i djela Grgina i Meštrovića te Vlahekova Sonata kao prva u nizu ovih djela. Koncert se održava u dvorani Glazbene škole Brune Bjelinskog u Daruvaru koja je i organizator koncerta, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH.


Glazbeni poučak: Fenomen Big band

Još jedan Glazbeni poučak uslijedit će u srijedu 25. svibnja 2016. u 18 sati u MMC-u Rovinj. Nastupit će Big band glazbene škole Ivana Matetića – Ronjgova iz Pule, a ulaz je slobodan.


Trio Gig i praizvedba skladbe M. Ferek Petrić

Koncert komornog ansambla Trio GIG, održat će se u utorak, 24. svibnja 2016., u Polukružnoj dvorani &TD-a u Zagrebu. Program počinje u 21 sat, a ulaz je besplatan.


17. gospićke glazbene večeri

U srijedu, 25. svibnja 2016. godine započinju 17. gospićke glazbene večeri. Festival otvaraju Pjevački zbor Degenija pod ravnanjem Tvrtka Sarića.


Koncert pijanista Martina Camachoa u Zagrebu

U petak, 27. svibnja 2016. u 19.30 na Muzičku akademiju u Zagrebu dolazi meksičko/američki pijanist Martin Camacho, inače dekan Midwestern University u Texasu.


Održana izborna Skupština Hrvatskog društva skladatelja

Redovna godišnja Skupština Hrvatskog društva skladatelja, na kojoj se okupilo 104 redovnih članova održana je u subotu, 21. svibnja 2016. u dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu. Ova skupština bila je izborna, pa su članovi Društva birali svoje predstavnike u Predsjedništvu i Nadzornom odboru.


Orgulje sv. Marka 2016. - Thomas Ospital

3. međunarodni ciklus orguljskih koncerata Orgulje sv. Marka nastavlja se koncertom istaknutog i višestruko nagrađivanog francuskog orguljaša Thomasa Ospitala koji će u povijesnoj crkvi sv. Marka na zagrebačkom Gornjem gradu nastupiti na blagdan Tijelova, 26. svibnja 2016. s početkom u 19:30 sati.


Apsolutni pobjednici 10. međunarodnog natjecanja pjevačkih zborova u Zadru – Zbor Muzičke gimnazije iz Stockholma!

Nakon dva dana (petak, 20. i subota 21. svibnja) nadmetanja u kategorijama muških, ženskih i mješovitih zborova, kao apsolutni pobjednici iskristalizirali su se mladi pjevači iz Švedske.


Koncert Akademskog harmonikaškog orkestra "Ivan Goran Kovačić" na Medvedgradu

Koncert Akademskog harmonikaškog orkestra "Ivan Goran Kovačić" održat će se na Medvedgradu, u subotu 21. svibnja 2016. s početkom u 18.30 sati.


Nedjelja uz Zrin Festival

U nedjelju, 22. svibnja 2016. u okviru Zrin Festivala bit će održata dva koncerta. Na prvome u 16 sati u župnoj crkvi Uznesenja BDM - Gore nastupaju Antonia Dunjko, sopran, IGror Mrnjavčić, truba i Edmund Andler-Borić, orgulje, a na drugome u 16.45 u Kapeli sv. Ivana i Pavla - Gore Silvio Richter, barokna violina i Krešimir Haas, čembalo.Prethodna 1 3 4 5 796 797 798