hr | en
Prethodna 1 3 4 5 645 646 647


Koncerti Marina Marasa i Krešimira Starčevića u Taru i Imotskom

Violinist Marin Maras i Krešimir Starčević, glasovir nastupit će 7. i 10. kolovoza u Taru i Imotskom.


Zagrebački kvartet, Srebrenka Poljak i FIlip Merčep na 39. Osorskim glazbenim večerima

U četvrtak, 31. srpnja 2014 s početkom u 21 sat u crkvi Uznesenja blažene Djevice Marije u Osoru u sklopu Osorskih glazbenih večeri na rasporedu je koncert Zagrebačkog kvarteta, pijanistice Srebrenke Poljak i marimbista Filipa Merčepa. Na programu je novo djelo Mladena Tarbuka Plač Jeruzalema za marimbu, glasovir i gudački kvartet te 12. gudački kvartet u F-duru, Američki Antonina Dvoraka.


Otvorenje nove zgrade Muzičke akademije 1. listopada

Na jesen bi trebala početi nastava u novoj zgradi Muzičke akademije, na koju Zagreb čeka skoro 100 godina, najavio je rektor zagrebačkog sveučilišta Aleksa Bjeliš, istaknuvši da bi već 1. listopada studenti i nastavnici trebali ući u novi prostor. No, u adaptiranoj bivšoj Ferimportovoj zgradi na Trgu maršala Tita neće biti gotova i nova koncertna dvorana sa zahtjevnijom opremom te će zgrada u cjelini biti dovršena tijekom iduće akademske godine, rečeno je na konferenciji za novinare u zagrebačkom sveučilištu.


Izložba u Dubrovniku - Luka i Antun Sorkočević - diplomati i skladatelji

U utorak, 29. srpnja 2014. održano je otvaranje središnje izložbe Dubrovačkih muzeja "Luka i Antun Sorkočević - diplomati i skladatelji" u povodu 280. obljetnice rođenja prvoga hrvatskog simfoničara Luke Sorkočevića. Obilježavanju ove obljetnice pridružio se i Muzički informativni centar KDZ objavom dvojezične bogato ilustrirane knjige dr. Vjere Katalinić "Sorkočevići, dubrovački plemići i glazbenici" (Zagreb, 2014.), opremljene izvrsnim CD-om s djelima Luke Sorkočević u izvedbi ansambla Salzburger Hofmusik i Wolfganga Brunnera.


Recital Katarine Krpan na Osorskim glazbenim večerima

Peti koncert u sklopu ovogodišnjih Osorskih glazbenih večeri na rasporedu je u utorak, 29. srpnja 2014. S početkom u 21 sat u crkvi Uznesenja blažene Djevice Marije u Osoru recital će održati pijanistica Katarina Krpan.


54. Glazbene večeri u sv. Donatu - Zadarski glazbenici u svijetu

U četvrtak, 31. srpnja s početkom u 21 sat, 54. Glazbene Večeri nastavljaju uzbudljivu sezonu klasične glazbe i izvrsnih izvođača s dvije zadarske međunarodno priznate glazbenice – gitaristicom Melitom Ivković i violinisticom Danijelom Žeželj Gualdi s trenutnom adresom u SAD-u. Obje umjetnice izgradile su zavidnu karijeru brojnim nastupima na pozornicama diljem svijeta te sustavnim i marljivim pedagoškim radom.


Zatvorene 11. Riječke ljetne noći - Nagrada Novog lista Zagrebačkom kvartetu i Nagrada publike Riječkoj filharmoniji i Riječkim rokerimca

Jedanaesti po redu festival Riječke ljetne noći zatvoren je 24. srpnja 2014. svečanom ceremonijom i dodjelom nagrada te izvedbom plesne predstave „Don Juan“ u Harteri, u koreografiji Maše Kolar i izvedbi plesača Bitef dens kompanije.


Opera selecta u Trogiru - "Glazbom do poezije Goethea, Shakespearea i Puškina

U nedjelju, 27. srpnja 2014. u 21 sat, na jednoj od najljepših ljetnih pozornica - u Kuli Karmelengo u Trogiru, predstavit će se svjetski priznati operni solisti s programom posvećenim Goetheu, Shakespeareu i Puškinu. Tzv. Opera selecta održava se u organizaciji udruge sv. Jakova, u okviru Trogirskoga ljeta, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.


Matej Meštrović i Sudar u Zadru

U utorak, 29. srpnja s početkom u 21 sat, 54. Glazbene večeri u Sv. Donatu vode na nezaboravno putovanje otkačenom scenom hrvatske glazbe. Poljana Šime Budinića u Zadru ugostiti će mladi udaraljkaški ansambl Sudar pojačan međunarodno priznatim svestranim umjetnikom Matejem Meštrovićem. Već jako dobro poznat u glazbenom svijetu, ansambl koji djeluje od 2010. godine, čine pet mladih međunarodno nagrađivanih samoborskih udaraljkaša – Josip Blašković, Filip Merčep, Luka Pešutić, Nikolas Sinković i voditelj Goran Gorše koji je u protekle tri godine stvorio novu generaciju najkvalitetnijih udaraljkaša u Hrvatskoj.


Uspjeh hrvatskih zborova na Svjetskim zborskim igrama u Rigi

Na 8. svjetskim zborskim igrama u Rigi, najvećem svjetskom zborskom natjecanju koje je trajalo od 9. do 19. srpnja, zbor Jane i ženska klapa Kastav osvojili su zlatnu medalju, zbor Čarobna frula osvojio je 2 srebrne i jednu brončanu medalju. Lipa je osvojila 2 srebrne, a Crkveno pjevačko društvo Mir 2 zlatne diplome.Prethodna 1 3 4 5 645 646 647