hr | en
Prethodna 1 3 4 5 808 809 810


"Čari klasične glazbe u Podrumima"

Kvartet saksofona UMAS održat će u petak, 15. srpnja 2016. u 20.30 sati u supstrukcijama Dioklecijanove palače koncert pod nazivom "Čari klasične glazbe u Podrumima.


U Pulskoj Katedrali se nastavlja se 19. Organum Histriae.

U subotu 16. srpnja u pulskoj Katedrali nastavlja se 19. izdanje Međunarodnog orguljaškog festivala Organum Histriae.


ArtNovi - 6. međunarodni festival klasične glazbe Novi Vinodolski

6. međunarodni festival klasične glazbe Novi Vinodolski održava se od 19. srpnja 2016. do 8. kolovoza 2016. Koncerti se održavaju u crkvi Sv. Filipa i Jakova sa početkom u 21 sat


35. Večeri na Griču - Marko Tolja & Kvartet

Program 35. Večeri na Griču donosi koncert Marka Tolje i Kvarteta u Atriju Klovićevih dvora - u petak, 15. srpnja 2016. u 21 sat.


Riječke ljetne noći - u Torpedu

Program „Plesni Torpedo“, najbolje s riječke plesne scene na Riječkim ljetnim noćima, u petak, 15. srpnja 2016. u 20 sati u Torpedu , prilika je za uživanje u koreografijama raznih stilova članova Baleta HNK Ivana pl. Zajca i njihovih gostiju, najuspješnijih, najnagrađivanijih plesnih skupina riječkog područja (Dance studio Oksana Brandiboura, Dance Queen, Flame, Flash Dance Unit, K2K, Rotondo) te Devina Jurja, finalista Supertalenta2016.


Zadarski komorni orkestar i ovoga ljeta nastavlja s izvedbama Beethovenovih simfonija!

Koncerti Zadarskog komornog orkestra - 16. i 18. srpnja na Glazbenim večerima u sv. Donatu!


Ženska klapa Kastav osvojila zlatnu olimpijsku medalju u Sočiju

Ženska klapa Kastav osvojila je zlatnu olimpijsku medalju na najprestižnijoj svjetskoj zborskoj manifestaciji 9th World Choir Games – 9. Svjetskim zborskim igrama u Sočiju, na kojima je, od 6. do 10. srpnja, sudjelovala kao jedina predstavnica Hrvatske, pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine.


Festival orguljaške baštine otoka Visa

Udruga Ars Issae tijekom ljetnih mjeseci priređuje Festival orguljaške baštine otoka Visa, kako bi viškoj, hrvatskoj i inozemnoj publici skrenula pažnju na vrijednost orguljaške baštine na otoku. Festival se održava od 15.srpnja do 8.kolovoza 2016. pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH.


Gibonni, Belan i Hus Europskoj komisiji: Što je previše, previše je!

Više od tisuću kreativaca iz Europe, među kojima i hrvatski skladatelji, potpisalo je otvoreno pismo Europskoj komisiji i njenom predsjedniku Jean-Claude Junckeru, kojim se traži pravednija raspodjela vrijednosti od korištenja kreativnog sadržaja online.


29. Međunarodna ljetna glazbena škola Uzmah

Prije 29 godina, zahvaljujući eminentnoj profesorici violončela Dobrili Berković Magdalenić osnovana je Međunarodna ljetna glazbena škola Uzmah koja i ove godine u Zagrebu, Osijeku i Milni na otoku Braču ugošćuje velika imena iz svijeta glazbe. Od 11. srpnja do 15. kolovoza gosti predavači će biti Asya Kushner i Natalia Gvozdetskaya na violini iz Moskve sa Čajkovski konzervatorija, Merit Palas iz Helsinkia sa Sibelius Academy, Ofer Falk iz Londona iz Guildhall School of Music, Ana Domančić Krstulović na flauti sa Umjetničke akademije u Splitu, Gustavo Tavares na violončelu - student našeg proslavljenog Antonia Janigra, David Grigorian na violončelu - student Mstislava Rostropoviča, Dorotea Vismara na violi iz Livorno Conservatory u Italiji i Joel Hoffman, profesor emeritus sa sveučilišta Cincinnati u SAD-u. U Zagrebu će se na Glazbenoj školi Pavla Markovca održati majstorski seminar Vassilie Efstathiadou na glasoviru profesorice na Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover kao i u Osijeku u Muzeju Slavonije seminar iz violine koji će voditi profesorica savjetnica Eva Hühn.Prethodna 1 3 4 5 808 809 810