hr | en
Prethodna 1 3 4 5 653 654 655


Makedonska filharmonija otvara 40. jubilarnu sezonu Svijeta glazbe Koncertne direkcije Zagreb!

40. jubilarnu sezonu ciklusa Svijet glazbe Koncertne direkcije Zagreb otvorit će u ponedjeljak, 6. listopada 2014. u 19.30 sati u Dvorani Lisinski Makedonska filharmonija pod ravnanjem Borjana Caneva. Solist je vrsni njemački violončelist Daniel Müller-Schott, a na programu su djela P. Šahova, E. Laloa, B. Bartóka i R. Straussa.


Tjedan u Lisinskom: od 29. rujna do 5. listopada 2014.

Pregled događanja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog od 29. rujna do 5. listopada 2014.


3. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo

3. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo održava se od 30. rujna do 3. listopada u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Natjecanje se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH dr. sc. Ive Josipovića u kategorijama violončela, kontrabasa, gitare i udaraljki. Finale natjecanja održat će se u petak 3. listopada uz proglašenje nagrađenih u 18,00 sati.U okviru natjecanja bit će na sam Međunarodni dan glazbe 1. listopada s početkom u 19,00 sati, organiziran okrugli stol na temu "NATJECANJA - Iskustva i iskušenja".


21. susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava u Dugom Selu

21. susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava u Dugom Selu održat će se 4. i 5. listopada 2014.


Uspješno druženje hrvatskih skladatelja i europarlamentaraca u Bruxellesu

Delegacija Hrvatskog društva skladatelja u Bruxellesu prošlog je tjedna sudjelovala na forumu „Meet the Authors“ koji je organizirala Europska udruga društava za zaštitu autorskih prava (GESAC) uz pomoć Europskog saveza skladatelja (ECSA).


Skladatelju Milku Kelemenu dodijeljen počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu

Hrvatskom skladatelju, dirigentu i pedagogu Milku Kelemenu (1934.), utemeljitelju Muzičkog biennala Zagreb i članu Hrvatskog društva skladatelja, dodijeljen je počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu.


Dan otvorenog trga - otvaranje zgrade Muzičke akademije u Zagrebu

U povodu svečanog otvorenja nove zgrade Muzičke akademije u Zagrebu, devet kulturnih i obrazovnih institucija Trga maršala Tita održava u utorak, 30. rujna, Dan otvorenog trga.


Muzikološki simpozij u Zagrebu: Music Migrations in the Early Modern Age: People, Markets, Patterns and Styles

Međunarodni muzikološki simpozij, u okviru projekta HERA: Music Migration in the Early Modern Age: the Meeting of the European East, West, and South (MusMig) - Music Migrations in the Early Modern Age: People, Markets, Patterns, Styles, održat će se 13. i 14. listopada 2014. u prostorima Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu (Strossmayerov trg 14).


Završni koncert 3. međunarodnog seminara orkestralnog dirigiranja "Lovro von Matačić"

Završni koncert 3. međunarodnog seminara orkestralnog dirigiranja "Lovro von Matačić" održat će se u subotu, 27. rujna 2014. u 20 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu. Hrvatskim komornim orkestrom ravnat će sudionici seminara koji se održao pod vodstvom mo. Colina Mettersa, dugogodišnjeg profesora na Royal Academy of Music. Solistica na glasoviru je Mia Miljković. Ulaz je slobodan.


Zagrebačka filharmonija otvara 16. vukovarski festival komorne glazbe

Svečano otvorenje ovogodišnjeg Vukovarskog festivala komorne glazbe, uz podizanje festivalske zastave, održat će se u perivoju Dvorca Eltz, u subotu, 27. rujna, s početkom u 18.30 sati, nakon čega slijedi koncert Zagrebačke filharmonije u Hrvatskom domu Vukovar.Prethodna 1 3 4 5 653 654 655