hr | en
Prethodna 1 3 4 5 697 698 699


Višeslav Laboš i Branko Bogunović Pif kao gosti komentatori na trećem MIMO koncertu u 2015.

Medijski Inventar Muzičkih Originala i ove nedjelje, 29. ožujka 2015., s početkom u točno 20 sati donosi novu porciju autentične domaće glazbe uz nastupe svestranog indie bluzera iz Zagreba Bebè Na Volè i četveročlani akustični rock bend FOR.


Praizvedba Vlahekovog oratorija Stabat Mater

U srijedu 25. ožujka s početkom u 20 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu, u sklopu 24. svečanosti Pasionske baštine održat će se koncert s djelima Johanna Sebastiana Bacha, Gyorgyja Kurtaga i Brune Vlaheka (praizvedba).


Cantores Maruli: „Meštrovićeva pasija“ - predstavljanje CD-a i okrugli stol

Cantores Maruli: „Meštrovićeva pasija“ - predstavljanje CD-a i okrugli stol održat će se u srijedu, 25. ožujka 2015. u 19 sati u HAZU, palači Milesi u Splitu, u okviru manifestacije Dani kršćanske kulture.


Večer zborske glazbe u Zadru

U subotu, 28. ožujka 2015. u Crkvi sv. Frane s početkom u 20 sati održat će se koncert američkog pjevačkog zbora West Senior gimnazije grada Traverse smještenog u državi Michigan u SAD – u.


Orguljaški koncert na Jordanovcu - Ljerka Očić

Koncertna direkcija Zagreb i Društvo za promicanje orguljske glazbene umjetnosti 'Franjo Dugan' pozivaju na šesnaesti koncert ciklusa 'Europska orguljska glazba kroz razdoblja i stilove I i II (od 16. do 21. stoljeća)' koji će se održati u srijedu, 25. ožujka 2015. u 19.30 sati u Crkvi Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu.


Zbor HRT-a izvodi Papandopulovu "Muku Gospodina našega Isukrsta"

Korizmeni koncert iz ciklusa Sfumato Zbora HRT-a, u utorak, 24. ožujka 2015. u 20 sati u crkvi sv. Blaža u Zagrebu (Prilaz Gjure Deželića 64): U suradnji s 24. svečanostima Pasionske baštine, Zbor HRT-a i maestro Tonči Bilić, devet godina nakon zapamćene izvedbe u Muzeju Mimara, s istom solističkom postavom (Stjepan Franetović kao Evanđelist, Ivo Gamulin Gianni kao Isus i Ante Jerkunica kao Pilat) izvode remek-djelo hrvatske zborske literature i jedan od najljepših primjera preplitanja pučke crkvene tradicije sa skladateljskim nadahnućem...


Koncertno predstavljanje novog albuma "Si naši vijaji" ženske klape Kastav

Koncertno predstavljanje novog albuma "Si naši vijaji" ženske klape Kastav održat će se u četvrtak, 26. ožujka 2015. godine u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka (Guvernerova palača) s početkom u 19 sati.


Pasionska baština

Od 21. ožujka do 1. travnja 2015. traje Pasionska baština koja nudi blago iz bogate svjetske i domaće riznice glazbenih, likovnih, književnih i pučkih pasionskih sadržaja, ne zaboravljaljući pri tom ni recentno stvaralaštvo, kao dokaz ispravnosti misli vodilje Festivala: Muka kao nepresušno nadahnuće kulture. Festival se održava pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Zagreba. Ulaz na sve programe Pasionske baštine je besplatan.


Viktor Vidović - koncertno predstavljanje nosača zvuka

Gitarist i skladatelj Viktor Vidović, u petak, 27. ožujka 2015. s početkom u 20 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu predstavlja svoj 11. album: "Muzika za dvoje" (Croatia Records, 2014).


Prijave za nastup na 49. Tribini "Darko Lukić"

Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika objavljuje rok za predaju prijava za nastup na 49. Tribini "Darko Lukić", sezona 2015./2016.Prethodna 1 3 4 5 697 698 699