hr | en
Prethodna 1 3 4 5 825 826 827


Sakralni koncert u Samoboru: Biljana Keserić Koščal – mezzosopran i Edmund Andler Borić – orgulje

Austrijski kulturni forum priređuje Sakralni koncert, u srijedu 26. 10. 2016. s početkom u 20:00 sati u Franjevačkoj crkvi u Samoboru, Langova 18.


2. koncert iz ciklusa "Zlatni Zagreb"

2. koncert novoga ekskluzivnog ciklusa koncerata na Gornjem gradu u Zagrebu - "Zlatni Zagreb" kojim se otvara prostor jedinstvene Zlatne dvorane Hrvatskoga instituta za povijest u Opatičkoj 10 održat će se u srijedu 26.10. u 20 sati. Nastupa prvoklasni gitarist Srđan Bulat i talentirana flautistica Ana Dadić.


Drugi koncert MIMO sezone

Drugi koncert četvrte MIMO sezone održat će se 6. studenog u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i live videostreaming. Ovaj put očekuje nas "Elektro šokirani pop i kirurški skrojena elektronika“


Otvoren "BTL natječaj"

Hrvatsko društvo skladatelja dana 24. listopada 2016. raspisuje NATJEČAJ za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja popularne glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za prazne medije


Crveni ciklus Zagrebačke filharmonije - Mahlerova Druga...

U petak, 28. listopada u sklopu Crvenog ciklusa, ne propustite izvedbu slavne Mahlerove 2. simfonije „Uskrsnuće“. Suradnja sa slavnim hrvatskim slikarom Dimitrijem Popovićem dat će posebnu i nadasve snažnu umjetničku notu ovom koncertu.


Beethoven: 32 sonate - 5. koncert

Peti koncert u okviru ciklusa izvedbe svih Beethovenovih sonata kronološkim redoslijedom, a povodom 20 godina pedagoškog rada Đorđa Stanettija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, održat će se u srijedu, 26. listopada 2016.


“Nota mog života” - novi projekt Voje Šiljka i Hrvatskog društva skladatelja

“Nota mog života” - novi je projekt Voje Šiljka i Hrvatskog društva skladatelja. Riječ je o ciklusu tribina na kojima će legendarni radijski i televizijski veteran Vojo Šiljak voditi razgovore s istaknutim hrvatskim glazbenicima. Prva tribina zakazana za četvrtak, 27. listopada s početkom u 18 sati, u dvorani Hrvatskog društva skladatelja, Berislavićeva 9, posvećena je poznatom kantautoru i skladatelju, bivšem predsjedniku HDS-a, Hrvoju Hegedušiću.


Ciklus Pleyel - prvi koncert sezone

Svečano otvorenje druge koncertne sezone jedinog zagrebačkog pijanističkog ciklusa - PLEYEL SVETISLAVA STANČIĆA u utorak, 25. listopada 2016. godine u Velikoj dvorani Hrvatskoga glazbenog zavoda s početkom u 20 sati!


Oda-birano: U domu Sir Nevilla Marrinera - Hrvatski radio, prvi program

Ciklus Oda-birano u spomen na 2. listopada ove godine preminuloga britanskoga dirigenta Sir Nevilla Marrinera donosi intervju koji je BBC-jev urednik Sean Rafferty ostvario s njim u siječnju 2014. Prisjećajući se svoje dugogodišnje karijere, Marriner govori o svojim dirigentskim, ali i violinističkim iskustvima, prvim godinama rada s ansamblom Academy of St. Martin in the Fields, snimanju glazbe za film “Amadeus”, ali i o igranju stolnoga tenisa s Jashom Heifetzom, susretu s Goldie Hawn i svojoj trajnoj ljubavi prema satovima.


"Sve ostalo je glazba" u Beču

Hrvatsko-austrijsko društvo Dubrovnik u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika- Podružnica Dubrovnik i Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Beču, uż potporu Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, organizira gostovanje dubrovačkih umjetnika, članova udruge Sve ostalo je glazba, s glazbeno scenskom izvedbom programa Druga strana povijesti u Beču, 24. listopada 2016. godine u 19 sati.Prethodna 1 3 4 5 825 826 827