hr | en
Prethodna 1 3 4 5 816 817 818


Prvi dječji mjuzikl Roko, Roko, tatino oko uskoro u Splitu

Prvi dječji mjuzikl Roko, Roko, tatino oko premijerno će se održati 7. listopada 2016. godine, s početkom u 20 sati, u HNK u Splitu, u produkciji Glazbene škole "Josip Hatze" nakon koje će uslijediti još dvije reprizne izvedbe, 10. i 11. listopada u 19.30 sati. Mjuzikl će se zadržati na programu Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, a bit će otvoren i za razna gostovanja.


Natječaj za dodjelu Nagrade Stjepan Šulek za 2016. godinu za izvedbu skladbe za violinu

Nagrada Stjepan Šulek nosi ime hrvatskog skladatelja, dirigenta, violinista i pedagoga, svestranog glazbenika koji je ostavio neizbrisiv trag u hrvatskoj glazbi dvadesetog stoljeća. Nagradu dodjeljuje Fond Stjepan Šulek od 1993. godine, a podjeljuje se godišnje, naizmjenično jednom skladatelju/skladateljici odnosno violinistu/violinistici. Simbolički povezana s dvije značajne i Šulekovu srcu, zacijelo najviše prirasle umjetničke djelatnosti, nagrada je priznanje mladima za umjetnička postignuća, ali i poticaj da ustraju na putu za koji su se opredijelili.


Počelo 13. Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Ferdo Livadić

Na Samoborskoj glazbenoj jeseni počelo je 13. Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Ferdo Livadić. Ove godine šestero mladih kandidata natječe se za dvije nagrade, a slavodobitnici će biti poznati u srijedu, 28. rujna. Prve natjecateljske večeri publici i prosudbenoj komisiji predstavili su se mezzosopranistica Iva Krušić (Hrvatska), violončelist Sebastian Bertoncelj (Slovenija) i Kvartet Ardemus (Nizozemska).


Varaždin dobiva međunarodni gitaristički festival

Od 6. do 9. čistopada održat će se 'Festival letećih gitara – Flying Guitar Festival'


Glazbene staze: Zagrebački festival klavirskih dua

U nedjelju, 2. listopada 2016. u 20 sati., u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog (mala dvorana) u sklopu Ciklusa Glazbene staze održat će se prvi Zagrebački festival klavirskih dua. Četiri klavirska i jedan čembalistički duo izvest će svih šest Mozartovih sonata za klavir četveroručno.


Ansambl Antiphonus - najava sezone

Ansambl Antiphonus najavljuje novu sezonu svojih ciklusa Triade i Trinitas.


Natječaj za skladbu nadahnutu pasionskim sadržajem

Udruga Pasionska baština, Zagreb raspisuje Natječaj za novu skladbu nadahnutu pasionskim sadržajima, koja može biti pisana za komorni sastav, komorni orkestar, simfonijski orkestar, zbor te za sole, zbor i orkestar, čiji sastav ne smije prelaziti pedeset izvođača. Skladba ne može trajati manje od 15 minuta.


Autorski koncert Bogdana Gagića

Hrvatsko društvo skladatelja i Cantus sa zadovoljstvom pozivaju na autorski koncert Bogdana Gagića u povodu 85. rođendana u utorak, 4. listopada 2016. u 20 sati.


Radijski ciklus Oda-birano - Hrvatski radio, prvi program

Nova premijera u ciklusu Oda-birano donosi "Zimsku priču" autora Petra Vujačića u kojoj se miješaju sjećanja i zaboravi, more i pjesma. Autor je u Preku (na otoku Ugljanu) snimao u prosincu 2010. i siječnju 2011. zimske priče koje su mu pričali Sorići, Nižići i Mašine, te ih uobličio u zanimljiv zvučni krajobraz jedinstveno obilježen "preškim kolom" i tragičnom pričom o šesnaest lavandijera.


Prvi koncert četvrte MIMO sezone

Prvi koncert četvrte MIMO sezone održat će se 2. listopada u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i live videostreaming.Prethodna 1 3 4 5 816 817 818