hr | en
Prethodna 1 3 4 5 999 1000 1001


LADO Electro u Katranu

Nakon izvrsnog koncerta kojim je široj publici u lipnju ove godine predstavljen drugi album Lada Electra pod nazivom 2.0 Memorabilium, u petak 21. rujna očekuje nas nastup u Shock Show Industry D'Katran.


Koncert "Suite antique" u Bestovju

Duo u sastavu Tamara Coha Mandić, flauta i Diana Grubišić Ćiković, harfa, održat će u nedjelju, 23. rujna 2018. u 19 sati u župnoj crkvi Bl. Alojzija Stepinca (Bestovje-Novaki-Rakitje) koncert pod naslovom "Suite antique". Peti je to koncert iz ciklusa koncerata po svetonedeljskim crkvama i kapelicama


Nagrada "Ivo Dražinić" Đani Kahriman

Nagrada "Ivo Dražinić" dodijeljena je u utorak, 18. rujna, dubrovačkoj glazbenici Đani Kahriman. Nakon nastupa Đane Kahriman i čelista Smiljana Mrčele s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom pod ravnanja Christopha Koeniga, Nagradu je u ime Laus akademije Dubrovnik obrazložio prof. Goran Končar, a uručila pročelnica UO za kulturu i baštinu, Ana Hilje.


Otvaranje 12. koncertne sezone u Lipiku

Prvim redovitim koncertom, u subotu 22. rujna 2018. započinje XII. Koncertna sezona u Lipiku. Na koncertu povodom 100. obljetnice smrti Claudea Debussya i 30. obljetnice smrti Rudolfa Matza, djela ovih skladatelja izvesti će vrhunski glazbeni trio: Latica ANIĆ, violončelo; Marco GRAZIANI, violina i Krešimir STARČEVIĆ, klavir. Koncert će se održati u Multikulturalnom centru Lipik s početkom u 20 sati.


ZVuci orgulja Zagrebačke katedrale - Marko Đurakić

U nedjelju 23. 09. 2018., u Zagrebačkoj katedrali u sklopu ciklusa "Zvuci orgulja Zagrebačke katedrale" u 16.45 nastupiti će orguljaš Marko Đurakić.


5. međunarodni orguljski festival Orgulje sv. Marka - Hvalimira Bledšnajder

Peti koncert u sklopu 5. međunarodnog orguljskog festivala Orgulje sv. Marka održat će orguljašica zagrebačke katedrale Hvalimira Bledšnajder u srijedu, 19. rujna 2018. u 19:30 sati


"Grand duo" u Glazbenom salonu Arheološkog muzeja u Zagrebu

Glazbeni salon Arheološkog muzeja (Zagreb, trg Nikole Šubića Zrinskog 19) poziva na koncert koji će se održati u petak, 21. rujna s početkom u 20 sati. Nastupa „Grand Duo“ - Hrvoje Jugović i Michael Tsalka, klavir četveroručno.


Natječaj za Nagradu Stjepan Šulek 2018. za izvedbu skladbe za violinu

Fond Stjepan Šulek objavljuje natječaj za dodjelu nagrade za 2018. godinu za izvedbu skladbe za violinu. Pravo sudjelovanja imaju kandidati - violinisti rođeni poslije 1986. godine. Rok za prijavu je 15. studenoga 2018.


Sergej Rahmanjinov za početak nove sezone ciklusa Sfumato

Prvi ovosezonski koncert Zbora HRT-a iz ciklusa Sfumato, u utorak 25. rujna u Hrvatski glazbeni zavod u 20 sati, donosi izvedbu Liturgije sv. Ivana Zlatoustog Sergeja Rahmanjinova pod ravnanjem mo Tomislava Fačinija. Koncertom se svečano otvara nova koncertna sezona ansambala Hrvatske radiotelevizije.


Nota mog života - Zlatko Stahuljak

Hrvatsko društvo skladatelja i Vojo Šiljak pozivaju na tribinu “Nota mog života” solo violista, pedagoga, glazbenog pisca i organizatora Zlatka Stahuljaka koja će se održati u četvrtak, 20. rujna 2018., s početkom u 18 sati u dvvorani Hrvatskog društva skladatelja.Prethodna 1 3 4 5 999 1000 1001