hr | en
Prethodna 1 3 4 5 850 851 852


Gudački kvartet Sebastian u CKIM-u

Koncertnu sezonu Centra za kulturu i informacije Maksimir ove godine otvara Gudački kvartet Sebastian koji će svoj prvi koncert u CKIM-u održati u subotu 21.siječnja 2017. s početkom u 19.30 sati. Ulaz na koncert je slobodan.


Ansambli HRT-a u siječnju i veljači 2017.

Koncerti ansambala HRT-a u siječnju i veljači 2017.


29. Muzički biennale Zagreb

Međunarodni festival suvremene glazbe 29. Muzički biennale Zagreb održat će se od 22. do 29. travnja 2017. na nekoliko zagrebačkih kulturnih lokacija. Organizatori najavljuju program koji će publiku Biennala iznenaditi i šokirati, te joj ponuditi i očekivano i neočekivano u sklopu novih programskih smjernica koje isprepliću tradiciju s raznovrsnim i interdisciplinarnim programima.


Komorni koncert u Zajcu - Galaktički koncerti...

I u 2017. godini nastavljaju se koncerti iz ciklusa „Komorni koncert u Zajcu“, a prvi je na programu u četvrtak, 19. siječnja u 20.00 sati na pozornici HNK Ivana pl. Zajca. Riječ je o „Galaktičkim koncertima“ Zorana Novačića u izvedbi solista Diane Grubišić Ćiković na harfi, Branka Mihanovića na oboi te fagotista Žarka Perišića uz gudački sastav orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca i koncernog majstora Romea Druckera. Izvedbom će ravnati atutor Zoran Novačić.


Gostovanje Splitskog gitarističkog kvarteta u Luksemburgu

U utorak 24. siječnja 2017. s početkom u 20 sati Splitski gitaristički kvartet će održati koncert u okviru prestižnog ciklusa koncerata klasične glazbe „Les concerts du Foyer Europeen“ koji se već duže od trideset godina neprekidno održava u ekskluzivnom prostoru „Europske kuće“ (Foyer europeen) smještene u samom centru Luksemburg


Gudački kvartet Sebastian - 2. koncert u sezoni

U ponedjeljak, 23. siječnja 2017. u 20 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog (Mala dvorana) 2. koncert sezone održat će Gudački kvartet Sebastian. Koncert će dodatno obogatiti izložba slika akademskog slikara Predraga Todorovića, dok će glumac Ivan Colarić će govoriti poeziju Hanibala Lucića i Antonije Novaković.


Promocija zbornika Pasionske baštine

Pasionska baština, Zagreb i Društvo hrvatskih književnika pozivaju na promociju 10. zbornika pod nazivom: 'Muka kao nepresušno nadahnuće kulture-Pasionska baština Istre i Kvarnera', koja že se održati u četvrtak, 19. siječnja 2017. godine u 12,00 sati u Društvu hrvatskih književnika.


Raspisan natječaj “Rudolf i Margita Matz”

Raspisan natječaj “Rudolf i Margita Matz” za stimulaciju stvaralaštva mladih skladatelja iz sredstava fonda „Rudolf i Margita Matz“.


Ljubav i zloba na nosaču zvuka u izdanju HRT-a

Prva hrvatska opera Ljubav i zloba objavljena na nosaču zvuka Hrvatske radiotelevizije.


Gostovanje violinistice Laure Vadjon u Londonu

Dana 19. siječnja 2017. violinistica Laura Vadjon održat će recital s čembalistom Laurenceom Cummingsom u Handel House Museum. Na programu je izbor ponajljepših baroknih sonata za violinu (Händel, Corelli, Castello, Uccellini, Marini i dr.).Prethodna 1 3 4 5 850 851 852