hr | en
Prethodna 1 3 4 5 663 664 665


U Beču predstavljen 10. Festival hrvatske glazbe u Beču

U hrvatskom Veleposlanstvu u Beču održana je 28. listopada konferencija za novinare u povodu održavanja 10. festivala hrvatske glazbe u Beču koji počinje 4. studenoga i trajat će do 7. prosinca s 10 izuzetno vrijednih koncertnih programa različitih glazbenih žanrova koji će se događati u važnim bečkim koncertnim prostorima.


Ciklus Bersa u Zadru

U ponedjeljak 3. studenog 2014. u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru započinje ciklus Bersa. Na koncertu s početkom u 19.00 sati predstavit će se studenti muzičkih akademija, nekadašnji učenici zadarske Glazbene škole Blagoje Bersa.


Svijet glazbe - Thine Thing Helseth i Tobias Götting

Najbolja trubačica svijeta – Tine Thing Helseth, i sjajan orguljaš Tobias Götting gosti su slavljeničke sezone ciklusa Svijet glazbe i 21. Festivala Orgulje Heferer Koncertne direkcije Zagreb – u utorak, 4. studenog 2014. u 19.30 sati u Dvorani Lisinski


Charlie Chaplin za najmlađe

U okviru filmskog programa za škole i vrtiće «Sedmi kontinent» nastavlja se obilježavanje 125. godišnjice rođendana Charlie Chaplina i 100 godina od nastanka njegova najpoznatijeg filmskog lika Skitnice u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu.


Rezultati 10. međunarodnog violončelističkog natjecanja 'Antonio Janigro' - Poreč

Pobjednica 10. međunarodnog violončelističkog natjecanja 'Antonio Janigro' za mlade violončeliste, održanog od 17. do 23. listopada 2014. u Poreču, je američka violončelistica Sydney Lee.


Dobitnici Nagrada „Milka Trnina„ za 2013.

Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika na svom je Odboru potvrdilo dobitnike Nagrada i Diplome "Milka Trnina" za 2013., a koje je predložio stručni ocjenjivački sud. Dodjela nagrada održat će se u utorak, 11. studenog 2014. u Hrvatskom glazbenom zavodu.


Joe Filisko & Eric Noden - Blueseri iz Chicaga stižu u Hrvatsku

"Roots duo" iz Chicaga - Joe Filisko i Eric Noden po četvrti put dolaze u Hrvatsku. Zahvaljujući Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu, koncerte će održati u Zaboku (10.11., Multimedijalni centar) i Sisku (11.11., Siscia Jazz Club).


Koncert povodom Svih svetih u Rijeci

U četvrtak, 30. listopada 2014. u HNK Ivan pl. Zajc u Rijeci održat će se koncert povodom svetkovine Svih svetih.


Natjecanje Papandopulo - Svečani koncert

Svečani koncert 3. Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo održat će se u četvrtak, 30. listopada 2014. u 19.45 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Uz Simonijski orkestar HRT pod ravnanjem Tončija Bilića nastupaju Latica Anić, violončelo, Dragan Lončina, kontrabas, Filip Merčep, marimba, Lovro Peretić, gitara i Igor Šajatović, kontrabas.


Koncert Guadčkog kvarteta Sebastian

Prvi koncert iz 13. koncertne sezone ciklusa Gudačkog kvarteta Sebastian u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog održat će se u ponedjeljak, 3. studenog 2014. u 20 sati. Gošća koncerta je pijanistica Nada Majnarić, a na programu su djela Zajca, Devčića, Kunca i Dvoraka. Uz koncert prigodna izložba akademskog slikara Marcela Bačića.Prethodna 1 3 4 5 663 664 665