hr | en
Prethodna 1 3 4 5 788 789 790


Ciklus Glazbene staze - ETNO CLASSIC

Posljednji koncert 7. sezone Ciklusa Glazbene staze završavo u društvu majstora klasične glazbe, s nekim od njihovih najomiljenijih i najizvođenijih djela. Poveznica među odabranim skladbama je inspiracija folklorom, narodnim pjesmama i plesovima. Ansamblu Glazbene staze pridružuje se istaknuta mlada zagrebačka pijanistica Kosjenka Turkulin.


HRT: Kanconijer

Posljednji koncert ove sezone iz ciklusa Kanconijer, održat će se u četvrtak, 5. svibnja 2016. u 19.30 u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.


Koncert nagrađenih sudionika Tribine "Darko Lukić"

Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika u suradnji s KD Vatroslava Lisinskog organizira Svečani koncert nagrađenih sudionika 49. Tribine "Darko Lukić". Koncer će se održati u ponedjeljak, 16. svibnja 2016. godine u Maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski, u 20 sati.


Natjecanje hrvatskih pjevačkih zborova

13. natjecanje hrvatskih pjevačkih zborova – Zagreb 2016. okupit će 29. i 30. travnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog ponajbolje vokalne ansamble u nadmetanju za prijelazni pehar Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog skladatelja.


Tjedan u Glazbenom zavodu: od 2. do 8. svibnja 2016.

Pregled događanja u Hrvatskom glazbenom zavodu od 2. do 8. svibnja 2016.


Koncerti Zagrebačke filharmonije - Plavi i Crveni ciklus

edan od najvećih dirigenata današnjice, maestro Dmitrij Kitajenko, održat će dva koncerta sa Zagrebačkom filharmonijom 29. i 30. travnja 2016. u Dvorani Lisinski.


Jazz ciklus HRT-a - Tu fragancia: autorska večer Mirona Hausera

Koncert iz Jazz ciklusa Jazz orkestra HRT-a održat će se u srijedu, 4. svibnja 2016. u 20 sati u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti. Bit će to autorska večer mladog glazbenika, trombonista Mirona Hausera, člana Jazz orkestra HRT-a, koji će se ovom prilikom predstaviti u ulozi skladatelja, solista i dirigenta.


Recital komorne glazbe u crkvi sv. Marka

U petak, 29. travnja 2016. u 20 sati u crkvi sv. Marka ev. na Gornjemu gradu, u okviru Festivala sv. Marka, recital komorne glazbe održat će Goran Končar i Pavao Mašić, profesori Muzičke akademije u Zagrebu te predstaviti izbor repertoara za violinu i orgulje s naglaskom na skladbama hrvatskih skladatelja: Davora Bobića, Dalibora Bukvića i Ante Knešaureka.


Turneja Gorana Končara u Japanu

Istaknuti hrvatski violinist Goran Končar u svibnju će boraviti na koncertnoj turneji u Japanu gdje će održati koncerte u najprestižnijim koncertnim dvoranama u Kamakuri (Shogai Gakushu Centre), Tochigiju (Oyama Shiritsu Bunka Centre) te u Tokyju (Sumida Trihphony Hal). Nastupit će uz japanske pijaniste Mayumi Iwanami, Sadakatsu Tsuchida, Junko Iwashita te Tomohiro Adachija. Budući na na svakom koncertu nastupa uz drugog pijanistu i repertoar koji će izvesti obuhvaća širok raspon programa, od djela J. S. Bacha, L. van Beethovena, P. I. Čajkovskog, A. Dvoraka, F. Mendelssohna, C. Franck, J. Masseneta, P. Sarasatea i F. Kreislera.


Pijanistički recital Vladimira Babina

U četvrtak, 28. travnja 2016. u 20 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu pijanistički recital održat će Vladimir Babin.Prethodna 1 3 4 5 788 789 790