hr | en
Prethodna 1 3 4 5 1051 1052 1053


Mješoviti vokalni ansambl "Prvi komin Snježanin" obilježava 15. obljetnicu djelovanja

U subotu, 23. ožujka 2019. u 19 sati, u MD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, Mješoviti vokalni ansambl Prvi komin Snježanin slavi petnaest godina zajedničkog muziciranja.


"Jesus Christ Superstar" u "Komediji"

Rock-opera "Jesus Christ Superstar" Andrewa Lloyda Webbera i Tima Ricea, slavni klasik svjetskog glazbenog teatra, premijerno će u subotu, 23. ožujka, oživjeti na pozornici zagrebačkog Gradskog kazališta "Komedija" u režiji Damira Lončara, u produkciji koja će gotovo dvadeset godina nakon što je njezino prvo uprizorenje lansiralo njihove kazališne karijere ponovno spojiti Đanija Stipaničeva i Ervina Baučića u ulogama Isusa i Jude.


"Sabrana djela Blagoja Berse" - predstavljanje posljednjih izdanja projekta

U ponedjeljak, 25. ožujka 2019. u 19 sati u Velikoj dvorani Hrvatskoga glazbenog zavoda održat će se predstavljanje posljednjih izdanja projekta "Sabrana djela Blagoja Berse", koji je počela dr. Eva Sedak još 2008. godine. Predstavit će se notno izdanje Bersine opere Jelka i knjiga Nade Bezić "Tematski popis skladbi Blagoja Berse".


Bersiana - u Zadru

U petak 22.3. 2019. u 19.30 u dvorani Hrvatskog narodnog kazališta, Zadar, Široka ulica 8, kao dio trilogijskog koncertnog projekta Bersiana, održat će se koncert koji udružuje tri glazbene škole iz različitih gradova RH, u zajedničkom izvođenju djela hrvatskog skladatelja Blagoja Berse - Glazbene škole Blagoja Berse iz Zagreba, Glazbene škole Slavonski Brod i Glazbene škole „Blagoje Bersa“ iz Zadra.


Zagrebački studenti pripremaju Mozartovu operu Cosi fan tutte

Studenti Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti, Tekstilno-tehnološkog fakulteta te Arhitektonskog fakulteta upustili su se i ove godine u zajednički projekt! Operu Cosi fan tutte zagrebački će studenti izvesti u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije, Trg Republike Hrvatske 12. Premijera ih očekuje u srijedu, 27. ožujka, a reprizne izvedbe u petak, 29. te u subotu 30. ožujka s početkom u 19.30 sati.


Najveća imena hrvatske glazbene scene na ovogodišnjoj svečanoj dodjeli Porina u Rijeci

Do završne dodjele najprestižnije hrvatske glazbene nagrade ostalo je još deset dana, a uskoro će započeti i pripreme u dvorani Centra Zamet gdje će se u petak, 29. ožujka održati završna svečanost. Rijeka, kao Europska prijestolnica kulture 2020, domaćin je ove velike glazbene manifestacije, a organizatori Porina najavljuju pravi glazbeno-scenski spektakl na kojem će nastupiti omiljene hrvatske glazbene zvijezde.


Oda-birano: "Number Stations" - Stanice brojeva iz produkcije Norveškog radija - ekskluzivno utorak HR1 u 18.15

Ciklusu Oda-birano ekskluzivno donosi dokumentarno-glazbenu priču "Number stations" - Stanice brojeva, iz produkcije Norveškog radija. U utorak, 19. ožujka u 18.15 na prvom programu Hrvatskog radija.


Koncert 4 Syrinx

Treći koncert u jedanaestom ciklusu koncerata kvarteta flauta 4 SYRINX održat će se u nedjelju, 24. ožujka 2019. u 20 sati, u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Na programu su skladbe njemačkih skladatelja, Johanna Christopha Schickardta, Antonina Reiche, Antona Bernharda Fürstenaua, Carla Dittersa von Dittersdorfa i Georga Abrahama Schneidera.


Glanc bravure cro tambure...

Koncert Tamburaškog orkestra HRT-a iz ciklusa U ozračju tambure, održat će se u nedjelju 24. ožujka 2019. u studiju Zvonimir Bajsić (HRT), u 20 sati.


Koncerti Antonije Jurin i Krešimira Starčevića u Velikoj Gorici i Zaprešiću

Flautistica Antonija Jurin i pijanist Krešimir Starčević održat će dva koncerta: prvi u Velikoj Gorici u Dvorani Galeženica u četvrtak, 21. ožujka u 19.30, drugi u Zaprešiću u Pučkom otvorenom učilištu u subotu, 23. ožujka u 19 sati.Prethodna 1 3 4 5 1051 1052 1053