hr | en
Prethodna 1 3 4 5 1033 1034 1035


Audicija za vanjske suradnike Zbora HRT-a!

Audicija za vanjske suradnike Zbora HRT-a, dionice tenora i basa održat će se 22. siječnja 2019. u City Plaza Centru (dvorana Rab) u Zagrebu.


Prijava novih skladbi za Jazz orkestar HRT-a - rok do 31. siječnja 2019.!

Bliži se rok prijave novih skladbi za Jazz orkestar HRT prema Natječaju objavljenom 15. siječnja prošle godine. Nove skladbe sudjelovat će u izboru za izvedbu u sklopu koncerta u sezoni Jazz orkestra HRT-a pod ravnanjem Saše Nestorovića 6. ožujka 2019. u Muzeju suvremene umjetnosti, dvorana Gorgona.


Predstavljanje dvostrukog nosača zvuka "Edison Bell Penkala - Zlatne godine Zagrebačke opere"

Predstavljanje dvostrukog nosača zvuka "Edison Bell Penkala - Zlatne godine Zagrebačke opere", električne snimke (1927. - 1931.), diskografske kuće Croatia Records održat će se u četvrtak, 24. siječnja 2019. u 12 sati u Hrvatskom društvu skladatelja.


Predstavljanje CD-a "Nikola Šubić Zrinjski"

Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a, trinaest sjajnih solista predvođenih Ljubomirom Puškarićem u naslovoj ulozi i pod dirigentskim vodstvom Ive Lipanovića, nakon izvedbe uživo u sklopu ciklusa Kanconijer, snimili su i na CD-u objavili cjelovitu inačicu opere Nikola Šubić Zrinjski Ivana pl. Zajca.


Margareta Ferek Petrić izabrana za umjetničku voditeljicu Muzičkog biennala Zagreb

Skupština predstavnika Hrvatskog društva skladatelja (HDS) je 16. siječnja donijela odluku o izboru novog umjetničkog voditelja Muzičkog biennala Zagreb (MBZ), svog najvećeg i najznačajnijeg projekta. Izabrana je Margareta Ferek Petrić, mlada ali već afirmirana hrvatska skladateljica s Bečkom adresom. Njen mandat odnosi se na biennalska izdanja 2021. i 2023. pa će tako imati čast definirati program festivala na kojem će se proslaviti njegov šezdesetgodišnji jubilej.


Valentina Črnjak i Josipa Bartovčak u Maloj dvorani Lisinski

U ponedjeljak, 21. siječnja 2019. u 20 sati, u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, održat će se koncert u sklopu 52. Tribine "Darko Lukić", na kojem će nastupiti mlade glazbenice - Valentina Črnjak, violončelo, i Josipa Bartovčak, glasovir.


Izložba "Crtovlja" Marcela Bačića

U četvrtak, 24. siječnja u 19 sati, u zagrebačkoj Galeriji PM, Doma hrvatskih likovnih umjetnika, otvara se samostalna izložba Marcela Bačića – Crtovlja.


Tomislav Mužek priprema repertoar za pamćenje u Lisinskom

Hrvatski proslavljeni i nagrađivani tenor 8. travnja 2019. izvodi program koji istinski ljubitelji glazbe ne smiju propustiti!


23. Međunarodni zborski festival CRO PATRIA 2019./ Natječaj za nove zborske skladbe

Međunarodni zborski festival CRO PATRIA 2019 poziva skladatelje da se prijave za sudjelovanje na međunarodnom natječaju za nove zborske skladbe na 23. Međunarodnom zborskom festivalu CRO PATRIA 2019.


Koncert HRBA-e: Fritzova palača Bez briga

U nedjelju, 27. siječnja u 20 sati, u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu, koncert će održati Hrvatski barokni ansambl. Nastupit će flautistica i umjetnička voditeljica Ana Benić i solisti Ansambla.Prethodna 1 3 4 5 1033 1034 1035