hr | en
Prethodna 1 3 4 5 1019 1020 1021


Ususret 30. muzičkom biennalu Zagreb

Muzički biennale Zagreb, jedan od najstarijih i najdugovječnijih festivala suvremene glazbe na svijetu, u svojem 30. izdanju održat će se od 6. do 13. travnja 2019. godine. S naslovom Glazba. Prostor. Grad. Zvuk, 30.MBZ okrenut će se svim suodnosima urbanih polja, promišljajući ih kroz sfere filozofije, sociologije, arhitekture, ali i eksperimentirajući te ispisujući novo zacrtane pravce ili probleme sredine kroz glazbeni jezik.


Tjedan u Glazbenom zavodu: od 19. do 25. studenoga 2018.

Pregled događanja u Hrvatskom glazbenom zavodu od 19. do 25. studenoga 2018.


Jazz.hr/Radojka Šverko promocija dvostrukog live albuma

"As Time Goes By" je live izdanje Radojke Šverko i jazz trija kojeg čine Vladimir Babin (glasovir), Henry Radanović (kontrabas) i Tonči Grabušić (bubnjevi). U pitanju je koncert koji je održan i sniman 2. svibnja 2018. u dvorani "Blagoje Bersa" na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u sklopu festivala Jazz.hr/proljeće 2018.


Novi nosač zvuka - "Zagrebački kvartet - Klasični vrt (Classical Garden)"

sam godina od CD izdanja ”Češki album” (Spona 2010.), Zagrebački kvartet početkom svoje jubilarne, 100. obljetnice postojanja, objavljuje novi CD album, koji je u potpunosti posvećen hrvatskim skladateljima. Riječ je o albumu naslovljenom "Klasični vrt", prema djelu proslavljenog skladatelja Marka Ruždjaka. Uz Zagrebački kvartet (Martin Krpan - violina, Davor Philips - violina, Hrvoje Philips - viola i Martin Jordan - violončelo), u izvedbi sudjeluje i harfistica Mirjana Krišković. Album sadrži četiri skladbe za gudački kvartet, čiji su autori Igor Kuljerić, Srđan Dedić, Marko Ruždjak i Adalbert Marković te djelo Pavla Sviličića za gudački kvartet i harfu


Simfonijski koncert "Brahms, Bernstein, Bartok" u Rijeci

Simfonijskim koncertom „Brahms, Bernstein, Bartók” u četvrtak, 15. studenoga 2018. u 19.30 sati u HNK Ivana pl. Zajca, pod ravnanjem glavnog gosta dirigenta Villea Matvejeffa, bit će obilježena 100. godišnjica rođenja slavnog američkog dirigenta i kompozitora Leonarda Bernsteina uz virtuoza na violini Dana Zhua, a prvi put će se u Rijeci moći čuti jedna od najvažnijih kompozicija 20. stoljeća – Bartókov Koncert za orkestar.


"Čarobna frula" prva operna premijera HNK-a Zagreb

Prva ovosezonska operna premijera Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu bit će, u četvrtak 22. studenoga, 'Čarobna frula' Wolfganga Amadeusa Mozarta u režiji Krešimira Dolenčića, a izvedbama će ravnati maestro Nikša Bareza i maestro Veton Marevci. Premijernoj izvedbi prethodit će program 'Ususret premijeri' (18.11.).


Mreža hrvatske kulture - poziv na radionicu

Hrvatski sabor kulture poziva na prvu radionicu na temu „Brzo i jednostavno do web stranice na Mreži hrvatske kulture“ koja je namijenjena svima zainteresiranima za izradu vlastite web stranice na Mreži hrvatske kulture. Radionica će se održati 23. studenog 2018. u 17 sati u Dvorani Hrvatskog sabora kulture na adresi: Ulica kralja Zvonimira 17, Zagreb, treći kat.


Hrvatske blues snage (HBS) osvojile najprestižniju američku blues nagradu!

Krovna svjetska blues udruga The Blues Foundation (BF) odlučila je u siječnju iduće godine HBS-u dodijeliti najprestižniju američku blues nagradu – Keeping the Blues Alive (KBA). To je nagrada kojom BF od 1981. godine nagrađuje udruge i pojedince koji na različitim područjima promiču blues glazbu.


Novi CD Lorenzo i Simione (Anđelko i Martin Krpan, violine)

Croatia Records objavila je novi CD violinista Anđelka i Martina Krpana s djelima hrvatskih skladatelja za dvije violine. Naslov CD-a je "Lorenzo i Simione" prema imenima koje je violinama koje sviraju otac i sin dao njihov graditelj Jan Bursik. CD sadrži izrazito atraktivne, iako najvećim dijelom nepoznate i do sada nesnimljene skladbe pisane za ovaj neobičan sastav.


Novi CD Viktora Vidovića - "Bach & Chopin"

Viktor Vidović, gitaristički virtuoz i višestruki dobitnik nagrade Porin iza sebe ima objavljenih deset nosača zvuka i jedan DVD. “Bach & Chopin” njegov je najnoviji studijski album na kojem viruoznim umijećem sviranja gitare interpretira suite za violončelo i lutnju Johanna Sebastiana Bacha i djela Frédérica Chopina. Izdanje je objavila Croatia Records.Prethodna 1 3 4 5 1019 1020 1021