hr | en
Prethodna 1 3 4 5 810 811 812


Obavijest o komemoraciji i posljednjem ispraćaju akademika Anđelka Klobučara

Komemoracija za akademika Anđelka Klobučara održat će se u srijedu, 31. kolovoza u dvorani Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji s početkom u 12 sati. Posljednji ispraćaj održat će se u četvrtak, 1. rujna u 11:40 na Mirogoju, a sv. misa zadušnica u 19 sati u Katedrali.


Nastavlja se Youngmasters Festival...

U okviru Youngmasters Festivala koncert će u subotu, 27. kolovoza u dvorcu Kiepach, OC Lug, s početkom u 20 sati održati i Filip Merčep, mladi perspektivni marimbist koji je već poznat i priznat na glazbenoj sceni. U nedjelju, 28. kolovoza, očekuje nas vrhunac Youngmasters Festivala i 6. međunarodne ljetne škole mladih glazbenika, Youngmasters Gala koncert, na kojem će naši polaznici, mladi glazbenici, udružiti snage sa svojim predavačima, profesionalnim glazbenicima, u crkvi Sv. Anastazije u 20.30 sati.


Festival Grobnička skala - natječaj

Festival Grobnička skala 2016. – natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene na Festivalu Grobnička skala 2016.


Radionica 'ojkanja' u Kuli Jankovića

U prostorima kulturnog dobra Kula Stojana Jankovića u Islamu Grčkom, u petak, 26. kolovoza, započinje radionica tradicijskog načina pjevanja – 'ojkanje', i trajat će do 30. ovoga mjeseca. Radionica je nastavak vrlo uspješnih radionica iz 2015 g. na istu temu, unutar projekta Duga iznad Kule, kojem je cilj očuvanje, revitalizacija, popularizacija ojkanja, kao vrlo specifičnog tradicijskog vokalnog muzičkog izričaja, koje ima potencijal i u turističkoj ponudi.


Završni koncert Majstorske radionice pjevanja pod vodstvom Nelli Manuilenko

Završni koncert Majstorske radionice pjevanja pod vodstvom Nelli Manuilenko održat će se 27. kolovoza, u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Klisu, s početkom u 20:00 sati.


Sjajni ansambl Ars longa sutra (27.8.) otvara 7. MAGfestival

Čast da otvore ovogodišnji MAGfestival, ove subote (27.8.) u Muzeju grada Splita s početkom u 20 h, pripala je sjajnom ansamblu Ars longa sastavljenom od vrhunskih profesionalnih glazbenika - Ane Benić (barokna flauta), Stjepana Nodila (barokna oboa i blok flauta), Lee Sušanj Lujo (barokni violončelo), Linde Mravunac Fabijanić (čembalo) i Monike Cerovčec (sopran).


Natjecanje za petominutni koncert za klavir

Muzički biennale Zagreb – Hrvatsko društvo skladatelja, Berislavićeva 9, 10 000 Zagreb, Hrvatska (dalje u tekstu: HDS – MBZ) objavljuje Natječaj za “5-Minute Piano Concerto” Natjecanje i poziva skladatelje da prijave svoja djela:


Festival komorne glazbe Čakovec 2016.

Festival komorne glazbe Čakovec 2016. održat će se 26. i 27. kolovoza 2016. u prekrasnom ambijentu dvorane Zrinski.


Drugi koncert u okviru Youngmasters Festival

Youngmasters Festival i 6. međunarodna ljetna škola mladih glazbenika koji se održavaju u Samoboru od 20. do 31. kolovoza, ugostit će u četvrtak, 25. kolovoza, u dvorani Glazbene škole Ferde Livadića, s početkom u 20 sati, mladu perspektivnu violinisticu Milicu Zulus i pijanisticu Natašu Veljković.


Sedmi MAGfestival u Splitu!

Od 27. kolovoza do 4. rujna 2016. održat će se 7. MAGfestival - međunarodni festival komorne glazbe u organizaciji Udruge mladih akademskih glazbenika (MAG) i Muzeja grada Splita.Prethodna 1 3 4 5 810 811 812