hr | en
Prethodna 1 3 4 5 729 730 731


Završni koncert Glazbenih večeri u sv. Donatu

Koncertom ruskog violinista Nikita Borisoglebskija i pijanista Lovre Pogorelića, u nedjelju, 9. kolovoza 2015. u 21 sat u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru bit će zatvorene 55. Glazbene večeri u sv. Donatu.


Glazbeno scenski triptih u Ljetnikovcu Bunić Kaboga

Dubrovačka udruga Sve ostalo je glazba i Zaklada Caboga Stiftung nastavljaju suradnju te u jednom od najljepše očuvanih i jednom od rijetkih restauriranih dubrovačkih ljetnikovaca, Ljetnikovcu Bunić Kaboga, pripremaju glazbeno scenski triptih "Perivoj od muzike" (8. - 13. kolovoza 2015.)


Koncert Marije Lešaje i Katarine Javore na Omiškom ljetu

U okviru 26. Omiškog ljeta, u nedjelju 9. kolovoza 2015. u 21 sat u crkvi sv. Mihovila nastupit će sopranistica Marija Lešaja i Katarina Javora.


Portugalska renesansna glazba u Zadru

U utorak, 4. kolovoza 2015. s početkom u 21 sat zadarska će publika u crkvi Sv. Frane slušati portugalski vokalni ansambl Capella Duriensis.


Orgulje Heferer - Goran Končar i Yuval Rabin u Varaždinu

U Katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u Varaždinu, u utorak, 4. kolovoza 2015. u 20 sati koncert će održati istaknuti hrvatski violinist Goran Končar uz orguljašku pratnju izraelskog umjetnika Yuvala Rabina. Koncert je jedan od 32 u nizu izvrsnih koncertnih događanja festivala Orgulje Heferer u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb i Umjetničke radionice Heferer.


Veliki međunarodni uspjeh hrvatske glazbe u Pečuhu

Muški zbor Hrvatske Radiotelevizije pod ravnanjem Tonćija Bilića, izvedbom veličanstvenog oratorija za soliste i muški zbor a cappella “Muka Gospodina našega Isukrsta (po Ivanu)” Borisa Papandopula dana 29. srpnja, predvodio je prezentaciju vrhunskih ostvarenja hrvatske glazbe na međunarodnom zborskom festivalu XIX. Europa Cantat u mađarskom Pečuhu.


Tamburaški orkestar HRT-a u Sinju za 300. obljetnicu Sinjske alke

Nizu manifestacija kojima se u cetinskom kraju obilježava 300. obljetnica Sinjske alke, pridružuje se i koncert Tamburaškog orkestra HRT-a u Alkarskim dvorima u Sinju, samo dan prije početka prvog alkarskog natjecanja.


Ansambli HRT-a u kolovozu 2015.

Koncerti ansambala HRT-a u kolovozu 2015.


Solistički recital Srđana Bulata u Podstrani

Mladi splitski gitarist Srđan Bulat održat će solistički recital u Podstrani, 07. kolovoza 2015. godine. Na programu koncerta nalaze se djela talijanskih, španjolskih, te hrvatskih skladatelja, čija djela Srđan redovito izvodi na domaćim i međunarodnim koncertnim pozornicama.Nakon brojnih uspješnih nastupa diljem svijeta, ovo je Srđanov prvi solistički recital u Podstrani, njegovom rodnom kraju, na kojem će se predstaviti programom inspiriranom mediteranskom kulturom, s kojim je ostvario sjajne međunarodne rezultate u proteklih nekoliko godina.


Monika Leskovar i prijatelji na 40. Osorskim glazbenim večerima

Nakon sjajnog i toplo primljenog koncerta Cantus Ansambla pod ravnanjem Ivana Josipa Skendera u sklopu kojeg je uz sudjelovanje baritona Siniše Hapača praizvedbu doživjela skladba "Kad budem trava" mladog i veoma perspektivnog Antonija Babića, na pomolu su novi vrhunci ovogodišnjih Osorskih glazbenih večeri.Prethodna 1 3 4 5 729 730 731