hr | en
Prethodna 1 3 4 5 647 648 649


Festival Kvarner

Program novog izdanja Festivala Kvarner predstavljen je 28. kolovoza 2014. na tiskovnoj konferenciji u Opatiji kojoj su nazočili Marina Gašparić, zamjenica gradonačelnika Grada Opatije, Nikola Jović, viši savjetnik za ustanove kulture i razvojne programe PGŽ, Vlasta Mastrović, TZ Kvarner, Suzi Petričić, direktorica TZ Grada Opatija, Ranka Gismondi, Milenij hoteli, te domaćini Michael Fendre, umjetnički direktor Festivala Kvarner, Vjekoslav Martinko te Riccardo Marussi, ispred Festivala Kvarner.


Komorni festival Zagrebačkih solista

Dana 1. i 2. rujna održat će se Komorni festival Zagrebačkih solista. Prvi koncert će se održati u crkvi Svete Katarine, a drugi u Muzeju za umjetnost i obrt, uz gostovanje Komornog gudačkog orkestra Slovenske filharmonije.


Koncert polaznika LAUS Akademije u Dubrovniku

U četvrtak 28. kolovoza 2014. u Kneževu dvoru održat će se koncert polaznika LAUS Akademije u Dubrovniku pod nazivom "Briljantna violina". Koncert se održava u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom a počinje u 21,00 sat.


HDS ZAMP - Newsletter srpanj i kolovoz 2014

HDS ZAMP - Newsletter srpanj i kolovoz 2014


Promocija dvaju nosača zvuka Zagrebačkih solista

Promocija dvaju nosača zvuka Zagrebačkih solista, objavljenih u suradnji ansambla s inozemnim partnerima, održat će se u ponedjeljak, 1. rujna 2014. u dvorani Hrvatskog društva skladatelja, Berislavićeva 9, s početkom u 11 sati.


10. dani teorije glazbe, rujan – studeni 2014.

Desetu godinu zaredom Hrvatsko društvo glazbenih teoretičara organizira Dane teorije glazbe, koji će trajati tijekom mjeseca rujna, listopada i studenoga diljem Hrvatske, a središnja svečanost održat će se u subotu 25. i nedjelju 26. listopada u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.


Dodijeljene Nagrade Orlando

Hrvatska radiotelevizija proglasila je pobjednike i dodijelila ovogodišnje Nagrade Orlando za najuspješnija ostvarenja u dramskom i glazbenom dijelu festivalskog programa Nevi Rošić i Hrvatskom baroknom ansamblu, u ponedjeljak, 25. kolovoza 2014., ispred crkve sv. Vlaha, nakon završetka koncerta koji je obilježio zatvaranje 65. Dubrovačkih ljetnih igara.


Dubrovnik u pozno ljeto

Dubrovački simfonijski orkestar od 26. kolovoza do 19. rujna 2014. organizira drugi po redu Međunarodni glazbeni festival "Dubrovnik u pozno ljeto". Cilj festivala je pružiti građanima i gostima Dubrovnika kvalitetna glazbena događanja i nakon završetka Dubrovačkih ljetnih igara.


Orguljaški koncert u Svetom Marku

Koncert Ivana Bosnara, orguljaša crkve sv. Petra u Zagrebu, održat će se u crkvi sv. Marka u srijedu 27. kolovoza 2014. s početkom u 19.30 sati. Koncert se održava u okviru koncertnog ciklusa Orgulje sv. Marka. Ulaz je slobodan.


Glazba bez granica u Školi UZMAH - održana 27. Međunarodna ljetna škola UZMAH u Milni

Pokrenuta davne 1987. godine na Hvaru Međunarodna ljetna glazbena škola UZMAH ove je godine od 15. srpnja do 16. kolovoza u Milni na Braču, gdje se održava od 2008., ponovno okupila niz glazbenika, većinom đaka i studenata, iz cijeloga svijeta koji su pohađali osam desetodnevnh majstorskih tečajeva kod uglednih pedagoga, od kojih je jedan tečaj iznimno bio održan u Osijeku.Prethodna 1 3 4 5 647 648 649