hr | en
Prethodna 1 3 4 5 616 617 618


Koncert Lovre Merčepa u MM Centru

U utorak, 29. travnja jedan od najuspješnijih mladih hrvatskih glazbenika, saksofonist Lovro Merčep najavljuje svoj solistički koncert u MM centru Studenskog centra u Zagrebu (Savska cesta 25 iza Francuskog paviljona) s početkom u 20 sati.


Stablo sekvoje u čast skladatelja Johna Cagea u Novom Jelkovcu

Ceremonija sadnje stabla sekvoje u čast Johna Cagea, američkog avangardnog skladatelja, glazbenog teoretičara, pisca i umjetnika, održat će se u srijedu, 23. travnja, s početkom u 18 sati, ispred knjižnice u Novom Jelkovcu.


2. međunarodno Heferer natjecanje za glas i orgulje - produljene prijave

Prijave za 2. međunarodno Heferer natjecanje za glas i orgulje koje se održava od 8. do 11. svibnja 2014. u Istri (Lovrečica, Umag, Grožnjan) produljuju se do 25. travnja 2014.


Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj - Mislav Ivaci, glasovir

U ponedjelja, 28. travnja 2014. u 20 sati u Dvorani Matice hrvatske nastupit će Mislav Ivaci, glasovir, u okviru ciklusa Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj.


Promjena termina Seminara za voditelje koncertnih tamburaških orkestara

Seminar za voditelje koncertnih tamburaških orkestara u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, zbog tehničkih razloga održat će se 24. i 25. svibnja 2014. (umjesto najavljenog datuma 26. i 27. 4. 2014.) u Samoboru. Seminar će voditi mo Siniša Leopold umjesto najavljenog dirigenta Matije Fortune.


Zagrebačka filharmonija gostuje u Omanu

Nakon turneje po Rusiji, Poljskoj te europskim prijestolnicama Beču i Budimpešti, naš najveći orkestar putuje u daleki Oman na poziv sultana Kabusa Bin Saida Al Saida. Ondje će koncert održati u četvrtak, 24. travnja 2014. u raskošnoj Kraljevskoj opernoj kući Muscat koju je 2011. godine otvorio Placido Domingo.


8. Međunarodni orguljaški festival Ars organi Sisciae

Međunarodni orguljaški festival Ars organi Sisciae održat će se od 5. do 10. svibnja 2014.


Španjolska turneja Zagrebačkog ansambla flauta - Carrousel

U nedjelju 27. travnja 2014., nastupom na 3. medjunarodnom festivalu flautista u Sevilli započinje nova turneja 'Carrousel' Zagrebačkog ansambla flauta (ZAF) koja obuhvaća Sevillu, Benalmadenu, Malagu i Barcelonu.


Kvartet Klang u Zadru

U četvrtak, 24. travnja 2014. u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru s početkom u 20 sati održat će se koncert Kvarteta Klang. Jedinstveni je to glazbeni sastav u Hrvatskoj koji čine udaraljke i glasoviri, osnovan 2009. godine. Čine ga mlade ali već afirmirane glazbenice potekle s Muzičke akademije u Zagrebu, Anita Primorac, udaraljke; Kaja Farszky, udaraljke; Vlatka Peko, glasovir; Ana Lucić, glasovir.


Majstorski tečaj interpretacije glazbe za instrumente s tipkama

Majstorski tečaj interpretacije glazbe za instrumente s tipkama održat će se u Zagrebu od 30. travnja do 3. svibnja 2014. Predavači su: Ante Knešaurek (Hrvatska) – orgulje, improvizacija, Domen Marinčič (Slovenija) – čembalo, basso continuo, Pavao Mašić (Hrvatska) – orgulje, čembalo, Tomaž Sevšek Šramel (Slovenija) – orgulje, harmonij.Prethodna 1 3 4 5 616 617 618