hr | en
Prethodna 1 3 4 5 839 840 841


Koncert Pavla Mašića u Zagrebačkoj katedrali

Koncert Pavla Mašića u Zagrebačkoj katedrali održat će se 5. prosinca 2016. u 19 sati u okviru ciklusa "Zagrebački umjetnici zagrebačkoj publici". Na koncertu će uz mnoga rjeđe izvođena djela hrvatskih skladatelja 20. stoljeća s posebnim naglaskom biti izvedene skladbe dvojice nedavno preminulih skladatelja Nikše Njirića i Anđelka Klobučara. Također, tom prigodom bit će praizvedene nove skladbe Anđelka Klobučara i Tomislava Fačinija.


Koncert Biljane Kovač i Srđana Bulata u Dugopolju

Koncert klasične glazbe održat će Biljana Kovač, kontra-alt i Srđan Bulat, gitara u utorak 6. prosinca 2016. u 19 sati u Domu kulture Dugopolje.


Uspješno gostovanje violinista Gorana Končara u Mexicu

Violinist s vjerojatno najbogatijom umjetničkom karijerom izvan granica Hrvatske, Goran Končar nastupio je u Queretaru u Mexicu.


Festival Kvarner - Pure Chocolate i Mela Marie Spaeman

Festival Kvarner ovogodišnju koncertnu sezonu zatvara koncertom "Pure Chocolate" u subotu 3. prosinca u 20.30 h u dvorani Hotela Royal u Opatiji. Nastupit će austrijska čelistica Mela Marie Spaeman.


"Snježna bajka" u riječkom HNK

HNK Ivana pl. Zajca u subotu, 3. prosinca 2016. u 18 sati postaje daleko kraljevstvo premijerom „Snježne bajke", glazbeno-plesne, operno-dramske, hrvatsko-talijanske, primorsko-goranske zimske fantazije. Priča je to o odbjegloj kraljevni ledenog dodira koja je još kao malena djevojčica pobjegla u šumu, a koju osim čitavog njenog kraljevstva, i publika pomaže pronaći.


Radijski ciklus Oda-birano - Hrvatski radio, prvi program - Fragmenti o Bersi

Radijski ciklus Oda-birano - Hrvatski radio, prvi program, utorak, 6. prosinca 2016. - Premijera: Fragmenti o Bersi


Tjedan u Glazbenom zavodu: od 5. do 11. prosinca 2016.

Pregled događanja u Hrvatskom glazbenom zavodu od 5. do 11. prosinca 2016.


Koncert Zagrebačkog gitarističkog kvarteta u Sisačkoj katedrali

U nedjelju 4. prosinca 2016. adventski večernji koncert u Sisačkoj katedrali održat će Zagrebački gitaristički kvartet. Na programu su obrade Bachovih preludija i fuga te djela J. Ph. Rameaua. Koncert počinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.


Zbor HRT-a i Wiener Concert-Verein u ciklusu Svijet glazbe KDZ-a

U utorak, 6. prosinca, Zbor HRT-a gostuje u ciklusu Svijet glazbe Koncertne direkcije Zagreb te se udružuje s orkestrom Wiener Concert-Verein u programu koji, uz ostalo, donosi Rekvijem W. A. Mozarta.


Otvorenje Izložbe "Boris Papandopulo u svjetlu obljetnica"

Izložba "Boris Papandopulo u svjetlu obljetnica" otvara se 6. prosinca 2016. u 13 sati u auli Gradske knjižnice i traje do 31. prosinca 2016.Prethodna 1 3 4 5 839 840 841