hr | en
Prethodna 1 3 4 5 1093 1094 1095


Počele su prijave za 11th Croatian Blues Challenge

Počele su prijave za jedanaesto nacionalno natjecanje najboljih hrvatskih blues glazbenika - Croatian Blues Challenge. Nakon prošlogodišnjeg izdanja u Puli, Challenge se vraća u Zagreb, u klub Hard Place. Prijave traju do nedjelje 20. listopada 2019. u ponoć.


10. Festival Orgulje Zagrebačke katedrale - koncert Nevena Kraljića

Rujanski dio 10. Festivala Orgulje Zagrebačke katedrale započinje koncertom glavnog katedralnog orguljaša Nevena Kraljića u četvrtak 12. rujna 2012. u 20 sati. Na programu su djela vrhunskih njemačkih i francuskih skladatelja Buxtehudea, Bacha, Francka i Langlaisa. Ulaz je slobodan.


8. Ljetne čari klasične glazbe - Gordan Tudor – saksofon i elektronska glazba

Poznati splitski umjetnik, saksofonist svjetskog glasa u četvrtak, 12. rujna 2019. s početkom u 20.30 sati u zapadnom dijelu podruma Dioklecijanove palače predstavlja zanimljivi program u kojem spaja elektronsku glazbu i saksofon u suvremenom zvukovnom suzvučju. Koncert je dio Osmih ljetnih čari klasične glazbe.


Rabske ljetne večeri - Des Knaben Wunderhorn

Des Knaben Wunderhorn Gustava Mahlera u obradi Mladena Tarbuka za manji orkestar bit će izveden na Rabskim ljetnim večerima u četvrtak, 12. rujna 2019. u 21 sat u Kinu Rab. Nastupaju solistice pjevačice Maja Sremac, Nikolina Hrkać, Melis Vlahović, Emilia Rukavina i Komorni orkestar Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu pod vodstvom dirigentice Dunje Vejzović (priprema Filip Fak).


Postani član Mozartina- najveće glazbene obitelji u Hrvatskoj!

"Ako voliš glazbu i imaš između 3 i 18 godina, potraži ansambl za sebe unutar Mozartina te putuj, sklapaj nova prijateljstva i glazbeno se obrazuj kroz najveći glazbeni studio u našoj zemlji, a već 15. listopada nastupaj u KD Vatroslava Lisinskog na velikom obljetničkom koncertu Pjevačkog studija koji postoji već 20 godina", stoji u pozivu Pjevačkog studija Mozartine


13. Epidaurus Festival

Od 10. do 22. rujna održat će se trinaesto izdanje Epidaurus Festivala.


Glazbeni salon Arheološkog muzeja u Zagrebu poziva na koncert čembaliste Franje Bilića

Glazbeni salon Arheološkog muzeja u Zagrebu poziva na koncert čembaliste Franje Bilića koji će se održati u petak 13. rujna 2019. s početkom u 20 sati.


Arheološki muzej u Zagrebu poziva na koncert češke glazbe

Arheološki muzej u Zagrebu poziva na koncert češke glazbe koji će se održati u lapidariju Muzeja u utorak, 10. rujna 2019. u 20 sati.


Glasajte za Muzički biennale Zagreb!

Broje se posljednji dani do svečane dodjele Nagrada Europa za festivale, festivali za Europu. Međunarodni EFFE žiri od čak 715 prijava odabrao je 24 festivala, svih umjetničkih disciplina i formata, a među njima je, uz Ars Electronicu i BBC Proms, i ove godine u travnju odražan 30. muzički biennale Zagreb.


Koncerti dua Kocelj & Starčević u Gospiću i Bjelovaru

Trubač Vedran Kocelj i pijanist Krešimir Starčević održat će koncerte u Gospiću i Bjelovaru. Organizatori su Pučko otvoreno učilište Gospić te Glazbena škola Vatroslava Lisinskog Bjelovar, uz financijsku podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Na programu koncerata naći će se i pravi raritet - Sonata Pomposa za trubu i glasovir, op. 179 br. 1, Maria Castelnuovo-Tedesca, djelo koje su ovi glazbenici po prvi puta izveli u Hrvatskoj na koncertu u Rabu, 1. kolovoza ove godine.Prethodna 1 3 4 5 1093 1094 1095