hr | en
Prethodna 1 3 4 5 670 671 672


18. dani duhovne glazbe - Cro Patria 2014.

U petak 28. studenog 2014., u organizaciji Glazbene mladeži Split, počinje 18. međunarodni zborski festival Cro Patria 2014.


Predstavljeno drugo izdanje glazbenog koncepta «Pure Chocolate»

Na konferenciji za novinare održanoj 25. studenog 2014. predstavljeno je drugo izdanje iznimnog glazbenog koncepta „Pure Chocolate“ - Opatija, Operetta, 6. 12. 2014.


Soareja mladih glazbenica u MUO

U nedjelju, 30. studenog 2014. u 18 sati u atriju Muzeja za umjetnost i obrt održat će se "Soareja mladih glazbenica", koncert kojim počinje poseban program "Advent u MUZO" vezan uz izložbu "Guercino. Svjetlo Baroka". Na programu su djela Bacha i Vivaldija.


CD "Pjesme Edvarda Griega i Jeana Sibeliusa"

Osebujan i jedinstven odabir pjesama Edvarda Griega i Jeana Sibeliusa objavljen je na novom CD-u "Pjesme Edvarda Griega i Jeana Sibeliusa", u izvedbi sopranistice Ljerke Vladović i pijanista Đure Tikvice, te nakladi Društva za promicanje glazbe, plesa i glazbeno-scenske umjetnosti Hilarion.


Koncert ansambla Antiphonus u sezoni Trinitas

Prvi koncert ansambla Antiphonus u sezoni TRINITAS održat će se u nedjelju, 30. studenog 2014. u 20 sati, u crkvi sv. Katarine u Zagrebu. Na programu su dijelovi Monteverdijevih Vespera, motet Beatus vir, te dragulji hrvatskog baroka. Kao gosti pridružit će im se družina hrvatskih instrumentalista te drezdenski kornetisti i trombonisti Musicae Instrumentalis.


10. Ciklus večernjih adventskih koncerata u Sisačkoj katedrali

Gradska galerija Striegl i Sisačka biskupija organiziraju i ove godine Ciklus večernjih adventskih koncerata u Sisačkoj katedrali. Ulaz na koncerte je slobodan.


Koncerti u Rijeci

U posljednjem tjednu mjeseca studenog, na programu su dva iznimna koncerta koja istodobno najavljuju budućnost Opere HNK Ivana pl. Zajca.


Drugi koncert MAGsezone 2014/2015

U srijedu 26. studenog 2014. se u Splitu nastavlja MAGsezona.Na koncertu koji započinje u 20h u dvorani UMAS-a na tvrđavi Gripe nastupit će mlada flautistica Ana Mimica uz pratnju pijanistice Josipe Hudeček. Na programu su djela Martinua, Varesea, Damasea i Bohma. Pokrovitelj MAGsezone je Odjel za kulturu i umjetnost grada Splita, a ulaz na koncert je slobodan.


Humanitarni koncert "Korak u život"

Ovogodišnju humanitarnu akciju "Korak u život" zaključit će u petak, 28. studenog, veliki dobrotvorni koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u kojem sudjeluju sopranistica Elena Mosuc, tenor Saša Jakelić Akademski zbor Ivan Goran Kovačić te Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem Ive Lipanovića.


60 godina Duhačkog odsjeka Muzičke akademije

Proslava 60. obljetnice duhačkog odsjeka Muzičke akademije održat će se od 26. studenog do 20. prosinca 2014. i obuhvatit će 6 koncertnih programa u više koncertnih prostora: HGZ, Dom hrvatske vojske Zvonimir, Dvorana Muzičke akademije, KD Vatroslava Lisinskog, Studio Zvonimir Bajsić na HRT-u. Prvi koncert na rasporedu je 26. studenog u Hrvatskom glazbenom zavodu.Prethodna 1 3 4 5 670 671 672