hr | en
Prethodna 1 3 4 5 695 696 697


Međunarodna ljetna škola barokne glazbe i plesa Aestas Musica - poziv

Međunarodna ljetna škola barokne glazbe i plesa ÆSTAS MUSICA poziva studente i mlade profesionalne glazbenike i plesače iz cijeloga svijeta da sudjeluju u povijesno osviještenoj izvedbi barokne glazbe pod vodstvom vrhunskih međunarodnih stručnjaka, u jedinstvenom baroknom okružju grada Varaždina u Hrvatskoj. Početak rada 14. kolovoza 2015. u 16 sati u Glazbenoj školi Varaždin Završna predstava 23. kolovoza 2015. u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu.


HDS ZAMP - Newsletter ožujak 2015.

HDS ZAMP - Newsletter ožujak 2015.


"Korizma u novom ruhu" - glazbeni projekt HKR-a

"Korizma u novom ruhu" novi je projekt" Hrvatskog katoličkog radija koji ima za cilj motivirati zborove mladih da njeguju i ne zanemare veliko bogatstvo hrvatske pučke i zborske glazbe. Tim povodom autorska ekipa emisije Hrvatskog katoličkog radija "Sacro ritam", na čelu s glazbenim urednikom Slavkom Nedićem, odlučila je u pet korizmenih četvrtaka u eteru HKR-a predstaviti kvalitetne snimke i izvedbe korizmenih napjeva hrvatskih zborova mladih, ovaj put iz Dubrovnika, Splita, Rijeke, Zagreba i Osijeka. Projekt će iznjedriti i nosač zvuka s 15 snimki korizmenih napjeva.


Tjedan u Glazbenom zavodu: od 2. do 15. ožujka 2015.

Pregled događanja u Hrvatskom glazbenom zavodu od 2. do 15. ožujka 2015.


Martina Filjak u Crvenom ciklusu Zagrebačke filharmonije

Još jedna iznimna pijanistica gostuje u Crvenom ciklusu Zagrebačke filharmonije - Martina Filjak. Ona će uz Zagrebačku filharmoniju i pod ravnanjem Hansa Grafa, u petak, 6. ožujka 2015. u 19.30 sati u KD Vatroslava Lisinskog, izvesti Schumannov Koncert u a-molu op. 54.


Koncert „Ljubav i život žene“

Koncert „Ljubav i život žene“ nacionalne operne prvakinje, sopranistice Olge Šober te njene gošće, riječke dramske prvakinje Olivere Baljak uz glasovirsku pratnju Filipa Faka, prigodno je na programu uoči Dana žena, u subotu, 7. ožujka 2015. s početkom u 20.00 sati na sceni „Zajc na Sušaku“ (u HKD-u na Sušaku).


Književna večer u Majstorskom ciklusu

Koncert iz Majstorskog ciklusa Simfonijskog orkestra HRT održat će se u četvrtak, 5. ožujka 2015. u 19.30 u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Program koji sjedinjuje književnost i glazbu predvodit će maestro Mladen Tarbuk, a solist će biti violončelist Jakob Kullberg uz violista Krešimira Petra Pustičkog.


"Evgenij Onjegin" - Anamarija Knego kao Tatjana nakon velikog poljskog uspjeha

Posljednja ovosezonske izvedbe opere, sedam lirskih slika u tri čina, "Evgenij Onjegin" Petra Iljiča Čajkovskog pod dirigentskim vodstvom maestra Roberta Homena i u režiji Mihała Znanieckog te u koprodukciji s HNK u Zagrebu, na programu je riječkog HNK Ivana pl. Zajca u petak, 6. ožujka 2015. s početkom u 19.30 sati.


Koncert Gudačkog kvarteta Sebastian

Treći koncert u sezoni Gudački kvartet Sebastian održat će u ponedjeljak, 9. ožujka 2015. u 20 sati u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog. Gost je austrijski pijanist Oliver Triendl, a koncert prati izložba akademskog slikara Matka Vekića.


Poziv za nove skladbe za Jazz orkestar HRT-a

Poziv za nove jazz-skladbe koje će biti izvedene na koncertu 6. svibnja 2015. u Studiju Zvonimir Bajsić u sezoni Jazz orkestra HRT-a.Prethodna 1 3 4 5 695 696 697