hr | en
Prethodna 1 3 4 5 650 651 652


Dodjela počasnog doktorata skladatelju Milku Kelemenu

Svečana ceremonija dodjele počasnog doktorata Sveučilišta u Zagrebu skladatelju Milku Kelemenu održat će se u petak, 26. rujna 2014. u 10 sati u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14.


20. Jazz Fair Čakovec

20. Jazz Fair Čakovec 2014. održat će se od 19. do 21. studenog 2014.


Tjedan u Lisinskom: od 22. do 28. rujna 2014.

Pregled događanja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog od 22. do 28. rujna 2014. godine.


Koncert Gudačkog kvarteta 'Cadenza'

Koncert Gudačkog kvarteta 'Cadenza' održat će koncert u Muzeju Matija Skurjeni, Novi Dvori, u Zaprešiću. Koncert je dio ciklusa Glazbeni prsten Zagrebačke županije u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zaprešić.


Predstavljanje sezone glazbenih ansambala HRT-a u Muzeju Mimara

U Muzeju Mimara koji već šesnaest godina ugošćuje ciklus Sfumato Zbora HRT-a, u četvrtak, 18. rujna, održano je predstavljanje nove sezone četiriju ansambla HRT-a. Nova koncertna sezona, za koju je vizualni identitet osmislio dizajner Robert Rebernak, uključuje šest ciklusa - Majstorski ciklus Simfonijskog orkestra HRT-a, Sfumato Zbora HRT-a, Kanconijer Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a, ciklus Jazz orkestra HRT-a, U ozračju tambure Tamburaškog orkestra HRT-a, te Bajsić u 8 u kojem također nastupa Simfonijski orkestar HRT-a.


Glazbeni salon Gvozdanović

U subotu 27.09. Palača Gvozdanović na Gornjem gradu u Visokoj 8 u Zagrebu otvara svoja vrata i svoje salone prepušta glazbenicima i dobroj glazbi! Ovogodišnji ciklu u potpunosti je posvećen izuzetnim mladim glazbenicama, kao svojevrsna posveta i Anki Gvozdanović, posljednjoj privatnoj vlasnici palače, koja je početkom 20. stoljeća u prekrasnim salonima svojega doma priređivala raskošne večere, koncerte i balove.


Počinju 44. Varaždinske barokne večeri

Koncertom ansambla Accademia Bizantina iz Ravenne i domaćeg, varaždinskog katedralnog zbora Chorus Angelicus, te nastupima solistica Rodice Vice, Ane Lice i Delphine Galou pod dirigentskom palicom talijanskog čembalista i dirigenta Ottavia Dantonea večeras u Katedrali počinju 44. Varaždinske barokne večeri. N


Završen 8. Epidaurus festival

U nedjelju navečer, 14. rujna na taraci vile Banac u Cavtatu uz prekrasni cavtajski smiraj dana, a nakon turbolentnog tjedna prepunog vremenskih oscilacija završen je 8. Epidaurus festival.


Predstavljen projekt Europe for festivals - Festivals for Europe

U petak, 12. rujna 20014., u inspirirajućoj atmosferi male dvorane Kina Europa, održana je prezentacija projekta EFFE – Europe for festivals - festivals for Europe. EFFE je pilot projekt Europske Komisije kojeg je inicirala Europska asocijacija festivala (EFA) a trajat će kroz 2014. i 2015. godinu. Ciljevi projekta, čije je sjedište u Briselu, su širenje svijesti o događajima u svijetu europskih festivala, promocija izvrsnosti i inovativnosti kao i međusobno povezivanje kvalitetnih umjetničkih projekata diljem Europe. U ulozi informativne središnjice – Festival huba - za Hrvatsku, HDS poziva sve umjetničke festivale u zemlji da se pridruže rastućoj zajednici festivala s EFFE etiketom.


1. Zagorje Blues Etno Festival

Zagorje Blues Etno Festival održat će se od 10. do 15. studenog 2014. na šest različitih lokacija (Zabok, Klanjec, Krapina, Hum na Sutli, Hrašćina i Marija Bistrica), na kojima će posjetitelji moći uživati u raznovrsnom programu - koncertima, radionicama, izložbama, autohtonim zagorskim jelima te degustaciji domaćeg vina.Prethodna 1 3 4 5 650 651 652