hr | en
Prethodna 1 3 4 5 614 615 616


Omiš guitar fest 2014

U Omišu se, od 24. do 26. travnja, održava 5. međunarodni festival gitare - Omiš guitar fest 2014., u organizaciji udruge Male žice. Na natjecanje se prijavilo više od 140 natjecatelja, a prijave su pristigle iz raznih zemalja od Japana do Gvatemale.


LADO - Pasijom kroz hrvatske krajeve - novi CD

Aquarius Records objavio je novi album "Korizmeni koncert - Pasijom kroz hrvatske krajeve" ansambla LADO, koji je rezultat dugogodišnje suradnje ovog ansambla i Pasionske baštine.


Objavljene nominacije za 21. Porin

Sinoć je u prepunoj dvorani Rab HYPO EVENT Centra održana svečana objava nominacija za Diskografsku nagradu Porin 2014. Pod dirigentskom palicom raspoloženog voditeljskog dvojca Josipe Lisac i Marija Petrekovića i uz mnoštvo zanimljivih prezentera pročitane su sve nominacije za ovogodišnji, 21. Porin.


Svijet glazbe u Dvorani Lisinski - koncertne večeri

Dva koncerta iz ciklusa Svijet glazbe na rasporedu su 22. i 23. travnja 2014. u Dvorani Lisinski. Prvu večer Brahmsove glasovirske sonate izvest će pijanist Lovro Pogorelić, a dan kasnije slijedi gostovanje mađarskih umjetnika - orkestra Budafoki Dohnnyi Zenekar pod ravnanjem Gabora Hollerunga. Solist na violini je Kristóf Baráti.


Ivana Marija Vidović u Tirani

Istaknuta dubrovačka pijanistica Ivana Marija Vidović gostovala je od 7. do 14. travnja 2014. u Tirani gdje je uz majstorski tečaj, dana 9. travnja održala i koncert u dvorani Akademije umjetnosti u suradnji s Tiranskim gudačkim ansamblom pod ravnanjem mo. Fatosa Qerimaja.


Tjedan u Glazbenom zavodu: od 21. do 27. travnja 2014.

Pregled događanja u Hrvatskom glazbenom zavodu od 21. do 27. travnja 2014.


Balet HNK gostuje u Trstu

Balet Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu gostovat će od 22. do 27. travnja 2014. u Trstu, gdje će izvesti balet 'Šest antičkih epigrafa; U bijelome i crnome / Posvećenje proljeća' na glazbu Claudea Debussyja i Igora Stravinskog.


Poziv na seminar za dirigente zborova i malih vokalnih sastava

Seminar za dirigente zborova i malih vokalnih sastava u organizaciji Hrvatskog sabora kulture održat će se 10. i 11. svibnja 2014. u Zagrebu pod vodstvom slovenskog dirigenta Boruta Smrekara. Seminar će se ostvariti u suradnji sa ženskim zborom Cantus Ante Omnia u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture (Zvonimirova 17, 3. kat., Zagreb).


Gitarski trio "Elogio" u Gospiću

U srijedu, 16. travnja 2014. godine, u dvorani Pučkog otvorenog učilišta „Dr. Ante Starčević“ u Gospiću s početkom u 20 sati, koncert će održati gitarski trio „Elogio“.


Marina Ivanova u MAGsezoni

U utorak 15. travnja u 19.30 u dvorani Umjetničke akademije na tvrđavi Gripe predstavit će se ruska pijanistica sa splitskom adresom Marina Ivanova. Na programu su djela Beethovena, Haydna, Chopina i Ravela. Ulaz na koncert je slobodan.Prethodna 1 3 4 5 614 615 616