hr | en
Prethodna 1 3 4 5 661 662 663


51. Glazbena tribina Opatija

Od 6. do 9. studenoga u opatijskom hotelu Imperial održat će se 51. Glazbena tribina Opatija, jedinstvena manifestacija Hrvatskog društva skladatelja koja promiče stvaralaštvo hrvatskih suvremenih skladatelja te je od osobitog značenja, ne samo za skladatelje, muzikologe, izvođače, studente glazbe, opatijsku publiku, već i za hrvatsku kulturnu javnost. Glazbena tribina Opatija svjedoči o životnosti našega glazbenog stvaralaštva kao čimbenika svjetske glazbene scene.


Glasovirski recital Krešimira Starčevića

U petak 24. listopada 2014. godine u Multikulturalnom centru Lipik održat će se koncert izvan pretplatničke sezone. Djela svjetskih velikana glasovirske literature i dva hrvatska skladatelja izvesti će našoj publici već poznati pijanist Krešimir Starčević. Koncert počinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.


Akademski zbor i orkestar Veterinarskog fakulteta “Ab ovo” u Rimu

Akademski zbor i orkestar “Ab ovo” Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu polazi na turneju u Rimu gdje će 25. i 26. listopada 2014. pod ravnanjem mo. Josipa degl'Ivellija održati koncerte i liturgijskim pjevanjem uveličati sv. Mise u Bazilici s. Paolo fuori le mura, Bazilici s. Lorenzo in Lucina i Papinskom hrvatskom zavodu sv. Jeronima.


Koncert povodom svetkovine Svih Svetih - Collegium musicum Fluminense

Povodom predstojeće svetkovine Svih Svetih i Dušnog dana KUD „Fratellanza“ Zajednice Talijana u Rijeci i riječki barokni ansambl Collegium musicum Fluminense organiziraju u nedjelju 26. listopada 2014. koncert u Svečanoj dvorani Zajednice Talijana u Rijeci s početkom u 18.00 sati. Pokrovitelji koncerta su Grad Rijeka-Odjel gradske uprave za kulturu i Primorsko-goranska županija. Ulaz na koncert je slobodan.


10. Vip Zagreb Jazz Festival

Nakon najavljenih koncerata, kvarteta Billa Frisella i trija Christiana McBridea, 26. i 27.10. u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM), 10. Vip Zagreb Jazz Festival 3. studenog dovodi Anat Cohen Quartet, predvođen najboljom jazz-klarinetisticom današnjice.


Christian McBride & Jazz orkestar HRT-a

Koncert slavnog američkog glazbenika, kontrabasista, skladatelja, aranžera, glazbenog pedagoga i producenta, višestrukog dobitnika Grammya Christiana McBridea, održat će se u utorak, 28. listopada 2014. u 20 sati u Dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, uz Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Saše Nestorovića.


Natječaj za Nagradu Ivo Vuljević Hrvatske glazbene mladeži za 2014.

Hrvatska glabzena mladež na osnovu Odluke Upravnog odbora HGM raspisuje Natječaj za dodjelu Nagrade Hrvatske glazbene mladeži Ivo Vuljević za najistaknutije ostvarenje mladih glazbenika u 2014. godini.Predloženi mogu biti mladi glazbenici, državljani RH pojedinačno, komorni sastavi do 5 članova i instrumentalni ansambli.


Glazbom protiv nasilja i siromaštva

Orquesta Sinfónica Juvenil de Caracas (Simfonijski orkestar mladih iz Caracasa) pod ravnanjem Dietricha Paredesa nastupit će u subotu, 8. studenog 2014. u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.


Međunarodna autorska kreativna konferencija - MAKK 2014

Institut hrvatske glazbe, Hrvatsko društvo za autorsko pravo (HDAP-ALAI) i udruga Adria MC (Adria Music Conference) ove godine organiziraju drugu Međunarodnu autorsku kreativnu konferenciju koja će se od 19. do 21. studenog 2014. održati u Zagrebu.


Sjajan uspjeh Gradskog zbora "Brodosplit" u Njemačkoj!

Gradski zbor "Brodosplit" vratio se sa 7. Međunarodnog natjecanja "Robert Schumann" u Zwickauu u Njemačkoj ovjenčan s tri nagrade: zlatnom pobjedničkom plaketom u kategoriji muških zborova, zlatnom plaketom u kategoriji sakralne glazbe i posebnom nagradom stručnog ocjenjivačkog suda za najbolje izvedeno djelo Roberta Schumanna.Prethodna 1 3 4 5 661 662 663